Home / archiefcentraal / uit hei en dennen verjaardag tante

uit hei en dennen verjaardag tante

Toen hij op 63-jarige leeftijd één van de dames/ouderlingen in het kerkpad ontwaarde, konden beiden hun hartstocht niet bedwingen en volgde een heftige affaire. O, wat moest oom vaak naar z’n favoriete ouderling om haar bij te staan in haar zware taak. Het ging opvallen! Gelovige overspelige Fenna pakte twee handtassen in en verliet de woning met achterlating van man en drie jonge kinderen. Oom ontfermde zich uiteraard over de zondares en vertelde tante tussen neus en lippen, dat hij “de liefde van z’n leven had gevonden”.

Z’n vloedstroom aan redenen van vertrek overdonderden tante. Na twee huilbuien besloot ze het gebeurde als een kans te zien. Ze bleef in het zelfde dorp, waar mensen haar kenden en zij de mogelijkheid aangreep om in de bibliotheek te werken. Ze besefte dat zij het beste stuk van de taart had gekregen. Vrij zijn is een groot goed.

Nooit meer z’n tandeloze mond, dikke kop, enorme buik en gezeur aanhoren, hoera. Reizen, vliegen , vrijwilligerswerk, vriendinnen, kinderen, kleinkinderen. Ze kon er net zoveel tijd aan besteden als zij wilde. Sinds vele jaren zie ik tante weer en het is altijd een feestje.

Zoals ook vandaag, tante werd 83 jaar. We vierden het thuis, met haar familie. En ik mag er dan ook bij zijn. Dergelijke dagen zijn zo dierbaar, we delen een intens verleden. Eén van de nichtjes bracht een hele mooie donkere man uit Cuba mee, die zij tijdens salsa dansen leerde kennen. Vindt tante allemaal prachtig. Als haar dochters gelukkig zijn, is zij het ook.

Vele herinneringen kwamen boven, weet je nog?  Tante heeft nog tastbare herinneringen aan haar jonge leven. Zo showde zij haar vlecht, afgeknipt toen ze naar de Mulo ging. Zit in het tasje dat ze als eerste kadootje van oom had gekregen. Kijk, dat bewaart ze dus wel.

Antoinette

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.