uit hei en dennen piekeren

Dat valt helemaal niet mee, maar je komt er uit. Aha, toen je zoon een warrig verhaal ophing over een hele leuke collega, waarmee hij na werktijd zo fijn kon praten. Die hem zo begreep! En dat je daar niets achter moest zoeken, want het was helemaal niet iemand waar hij “iets” mee zou willen. Dàt had hij er nou niet bij moeten vermelden, zo beginnen alle affaires. Gòh, en waarover praten jullie dan zo. Schot voor open doel, want ze praten over de zaak. “Niets persoonlijks, hè mam jij zoekt overal wat achter, ik vertel jou niets meer.” Maar je weet het dus.

Je maag draait een paar keer om en je neemt je voor er niet verder aan te denken! Dus, hé ik zie een hele grote knalroze olifant, maar…….die moet ik gauw vergeten. Dat kan dus niet. En daar begint het zenuwslopende maaggevoel. Ga je er over praten met je echtgenoot? Wordt het probleem dan kleiner, omdat hij zal gaan relativeren of juist op hoge poten met zoon wil spreken? Dus maar even niets doen, gewoon even verwerken. Lezen lukt niet, geen concentratie en geduld. Vriendin bellen en je zorgen bespreken? O nee, als je het iemand vertelt is het al zo concreet en het is immers “niets”.

Kruiswoordpuzzel oplossen want je kunt niet aan twee dingen tegelijk denken. Mmmm ander woord voor overspel. Het zit je niet mee. Eindelijk lig je in bed. Zo, nu lekker slapen zegt man vergenoegd. Ja, hij wel. Maar jij ligt te piekeren. Zo’n roze olifant neemt nogal wat plaats in. Nu even rustig blijven en bedenken of jij zelf iets kunt veranderen aan de situatie. Zo niet, dan gaan we hoofdrekenen, want wie rekent kan niet nadenken. Van 100 steeds 7 aftrekken, dat kan ook met 6, 8 en 9. Na een paar uur kun je het slapend en ‘s morgens ontdek je tot je grote verrassing dat zo’n simpele methode werkt! Echt aan te bevelen!

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.