Home / archiefcentraal / uit hei en dennen bewegen op publieksdag vechtgenotenhuis

uit hei en dennen bewegen op publieksdag vechtgenotenhuis

In de hitte van de laatste weken even niet. Mijn aandacht werd deze week getrokken door een bericht in de krant over Publieksdag Vechtgenotenhuis rondom het thema BEWEGEN. Lees ik iets over het Vechtgenotenhuis dan raakt dat mijn hart. Ik heb immers als bestuurslid meegewerkt aan de totstandkoming van het Vechtgenotenhuis. Het had mijn versterkte aandacht, zeker als ex kankerpatiënt.

Nu is er op zaterdag 24 september een publieksdag rond het thema ‘’Bewegen bij kanker en andere chronische ziekten’. Op die zaterdag is het Vechtgenotenhuis gratis open voor publiek tussen 10.00 en 16.00 uur. De buren, als de Stekkenkamp en Pro Elan openen eveneens gratis hun deuren. Waar vindt u hen? Beerzerweg 5d in Ommen.

Je staat er niet dagelijks bij stil wat het doet met mensen, die ziek zijn (geweest) of een chronische ziekte hebben als diabetes, COPD of hersenaandoeningen. Zelfs als je genezen bent van, in mijn geval nierkanker, raak je al weer gewend aan de doodgewone dingen van de dag. Maar wat had ik het destijds fijn gevonden om met lotgenoten te kunnen zijn. Praten met ervaren vrijwilligers, lachen om malle dingen die gebeuren, delen van angsten met lotgenoten. lezingen bijwonen, zingen, wandelen, even weg van alle angsten. Kanker is een eenzame ziekte. Als je met mensen praat, die geen notie hebben van je angsten zeggen ze de domste dingen.

“Ohhh, nierkanker, ja, dat had mijn vader ook, die kreeg daarna blaaskanker en was zo dood of geniet nog maar fijn”. Jaja, wat geniet je de eerste jaren, maar niet heus. Je bent beducht op alle pijntjes en bij onderzoeken bid je (ook als ongelovige) tot God en de heilige Maria.

Genieten kunt u zaterdag ook met kinderen op en rond het terrein van het Vechtgenotenhuis. Er zijn activiteiten als, fitnesstest, crossfit, balans- en valpreventie, lezingen, workshops, muziek, demonstraties over cursussen die gegeven worden enz. Voor de jeugd zijn er ook allerlei activiteiten georganiseerd. Dat wordt een pracht dag daar, mooi weer met veel interessante boeiende leuke activiteiten.

Dus: gratis Open Publieksdag Vechtgenotenhuis zaterdag 24 september tussen 10.00 tot 16.00 uur Beerzerweg 5d in Ommen. Niet vergeten hè? Ik verheug me al op de vele activiteiten!

Antoinette

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.