stoptober in het vechtdal trapt in ropcke zweers ziekenhuis

Aftrap
Op 3 oktober om 09:00 uur zal Henri Janssen, voorzitter Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep de bal in beweging brengen en overdragen aan Leontine Verhoeven, lid Raad van Bestuur van Carinova. Vanaf dat moment rolt er vier dagen lang een enorm grote Stoptober bal van de ene organisatie naar de andere organisatie in het Vechtdal om aandacht te vragen voor dit onderwerp. Vervolgens gaat de bal langs het voortgezet onderwijs en langs ondernemers.

Scholen
Voor jongeren is een gratis app met een kennistest over alcohol, roken en drugs ontwikkeld. De app geeft antwoord op vragen zoals: Hoeveel procent van de rokers stopt succesvol bij de eerste poging? De app biedt informatie over alcohol, drugs en roken. De test helpt jongeren hun kennis te vergroten en geeft hen inzicht in de risico’s en gevaren van deze middelen. De app is samen met jongeren uit Hardenberg ontwikkeld. Op woensdag 5 oktober om 13:30 uur zal de lesbrief van de kennistest door wethouder Jannes Jansen worden overhandigd aan de docenten op de Nieuwe Veste.

Ondernemersontbijt
‘Een gezonde leefstijl van werknemers: een rol voor de werkgever?’ Dat thema staat woensdag 5 oktober om 07:45 uur centraal tijdens het ondernemersontbijt. Een ongezonde leefstijl zoals roken, te veel alcohol drinken of ongezond eten is steeds vaker ook op het werk merkbaar. Werknemers worden ziek of zijn minder inzetbaar. De bijeenkomst maakt werkgevers meer bewust van het belang van duurzame inzetbaarheid van werknemers. Een onderdeel van het programma is ‘Stoppen met Roken op de Werkvloer’ dat speciaal is ontwikkeld voor bedrijven en nu wordt gelanceerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.