staking vechtdallijn gaat vrijdag door geen treinen tussen zwolle en emmen

Arriva liet het ultimatum dat door VVMC was gesteld op woensdagmiddag vijf uur lopen. De vakbondsleden leggen vrijdagmorgen van half vijf tot negen uur het werk neer. Dat betekent dat er geen treinen rijden tussen Zwolle en Emmen in de ochtendspits. De stakingsactie heeft plaats op de stations Zwolle en Emmen, meldt RTV Oost. 

Niet praten over aanvullende wensen
Hoewel Arriva een akkoord over de cao heeft gesloten met de vakbonden FNV en CNV, blijft VVMC op de rem trappen. De vakbond heeft aanvullende wensen voor rijdend personeel, waarover Arriva niet wil praten. De VVMC zegt na meerdere onderhandelingsronden te moeten
constateren dat de werkgevers de machinisten en treinconducteurs op geen enkele wijze tegemoet wil komen.

De VVMC wil dat de regionale spoorvervoerders een serieuze stap zetten richting de cao die al geldt voor machinisten en conducteurs die bij de bij NS werken. Daarnaast wil het personeel af van gebroken diensten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.