Home / archiefcentraal / sercodak dalfsen gaat samenwerken met deense handbalclub

sercodak dalfsen gaat samenwerken met deense handbalclub

Met een gelijk gerichte visie en de wens om een professioneel platform voor jonge ambitieuze handbalsters te creëren, hebben Dalfsen en København Håndbold – de huidige nummer 2 van de Primo Tours Ligaen – besloten een internationale samenwerking aan te gaan. De samenwerking is erop gericht om kennis en ervaring met elkaar te delen en commerciële uitdagingen met elkaar aan te gaan.

Lange termijn
Adri van Leeuwen, bestuurslid van Stichting Tophandbal Dalfsen: “København Håndbold werkt met een hele duidelijke lange termijnvisie, die erg belangrijk voor ons is. Hoewel er verschillen zijn tussen de Nederlandse en Deense handbalcultuur hebben onze beide clubs een vergelijkbare visie als het gaat om het opleiden van jonge handbalspeelsters.”

De Deense kijk op marketing en sport is volgens hem erg interessant om van te leren. “Wij hebben de afgelopen jaren laten zien dat wij met ons concept in staat zijn om jonge speelsters op te leiden voor een professionele handbal carrière in het buitenland. Een samenwerking met een professionele partij zoals København Håndbold helpt ons als organisatie om dat in de toekomst nog beter te doen en het helpt onze speelsters hun dromen te realiseren.”

Fundament
Kim Mikkelsen, CEO København Håndbold: “Sercodak Dalfsen heeft de afgelopen jaren veel speelsters naar buitenlandse profcompetities gebracht. Twee van die speelsters spelen nu al bij onze club, Debbie Bont en Myrthe Schoenaker. Zij waren door hun evaringen bij Dalfsen heel goed in ons team in te passen.”

Sinds de start in 2013 volgt de Deense club Dalfsen met grote interesse. “De ontwikkeling van het concept van Dalfsen en hun speelsters vormt het fundament voor speelsters om in de nabije toekomst uit te kunnen komen in de Deense of andere buitenlandse topcompetities. We gaan nauw samenwerken met SERCODAK Dalfsen op het gebied van opleiding en uitwisseling van talentvolle speelsters. Ook op het vlak van commercie en marketing gaan we kennis en ervaringen met elkaar uitwisselen. Wij zijn erg blij met de samenwerking en hebben hoge verwachtingen van de toekomst.”

Lees ook

USV ontvangt Vilsteren voor de beker

NIEUWLEUSEN – Na een aantal oefenwedstrijden staat zondag voor USV de eerste officiële wedstrijd van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.