Home / archiefcentraal / samen doen op pad om kennis te maken met organisaties in ommen en hardenberg

samen doen op pad om kennis te maken met organisaties in ommen en hardenberg

Dit jaar gaan de Samen Doen teams op bezoek bij organisaties die dicht bij de inwoners staan, zoals kerken, sportclubs, buurtverenigingen, kringlopen en muziekverenigingen.

Zichtbaar zijn en weten wat er speelt
De medewerkers van de Samen Doen teams helpen de inwoners van de gemeenten Ommen en Hardenberg bij vragen over wonen, inkomen, welzijn en zorg. Via telefoon, internet en tijdens spreekuren kunnen inwoners bij Samen Doen terecht. Het doel is om samen met de inwoner en zijn of haar omgeving te zoeken naar de oplossing voor de vraag of het probleem.

Om de hulp naar inwoners zo goed mogelijk te kunnen inzetten is het voor de Samen Doen teams van belang zichtbaar te zijn, midden in de samenleving te staan te weten wat er speelt. Goede contacten met organisaties die dichtbij de inwoner staan zijn hierin erg belangrijk.

Samenwerken om inwoners verder te helpen
Tijdens deze editie van Samen Doen on Tour gaan de medewerkers van de Samen Doen teams op pad langs organisaties als kringlopen, sportclubs, muziekverenigingen, buurtverenigingen en kerken. Tijdens een bezoek van ongeveer een uur stellen de medewerkers van Samen Doen zich voor aan de organisatie.

Vervolgens krijgt de organisatie de kans zichzelf te presenteren en zo te laten zien wat ze doen, waar ze voor staan en wat ze voor de inwoners betekenen. Daarnaast wordt gekeken hoe de organisatie en Samen Doen de onderlinge samenwerking kunnen vormgeven en versterken om zo de inwoners van Ommen en Hardenberg verder te kunnen helpen.

Aanmelden
Organisaties uit de omgeving Ommen en Hardenberg kunnen zich opgeven voor Samen Doen on Tour. Aanmelden kan door voor 7 oktober een e-mail te sturen naar maatschappelijkdomein@ommen-hardenberg.nl

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.