Home / archiefcentraal / reggerund oer hollands h eerlijk rundvlees

reggerund oer hollands h eerlijk rundvlees

Traceerbaarheid als leidraad
Alle koeien die door ReggeRund worden verkocht zijn bij henzelf geboren. De stier of koe is voor zover mogelijk zijn of haar hele leven bij de vader of moeder. Bart Blikman: “Hierdoor weten u en uw gezin precies waar het vlees vandaan komt; altijd van onze boerderij. De koeien kunnen 365 dagen, 24 uur per dag heerlijk naar buiten om te genieten van de natuur.

Alles voor de beste kwaliteit
De koeienboerderij is prachtig gelegen aan de rivier de Regge en ligt binnen de Ecologische Hoofdstructuur. “Onze kruidige grassen waar de koeien op grazen worden niet bemest of bespoten. De koeien worden niet bijgevoerd met kunstmatig voer of maïs waardoor zij langzaam groeien. En onze koeien worden niet onnodig of preventief behandeld met groeihormonen en/of antibiotica. Dit komt ten goede aan de kwaliteit van het vlees en dat proef je!”, benadrukt Blikman. 

Blijf op de hoogte van jouw vlees
De koeien die verkocht worden zijn rond de 1,5 jaar oud. “Zodra de koe volledig is verkocht wordt u per email op de hoogte gehouden van het verdere verloop. Want nadat de koe is verkocht duurt het nog ongeveer vier weken voordat u kunt genieten van ons (h)eerlijke lakenvelder vlees.”

Goed vlees heeft tijd nodig
“Haastige spoed is zelden goed. En zo is het met vlees ook. Rundvlees moet rusten, zo simpel is het.” Bij ReggeRund laten ze het vlees ongeveer twee weken rijpen in de daarvoor bestemde koelcellen waar lucht circuleert. ‘Dry-aging’ noemen ze dit. Tijdens dit proces worden de aanwezige eiwitten deels gesplitst door twee enzymen die het spierweefsel afbreken. Er is hier sprake van langzame besterving, waardoor het vlees een zeer malse structuur en een intense smaak krijgt.

Combinatie van factoren
De combinatie van de bovenstaande genoemde factoren en het laten rijpen van het vlees maakt het uniek in zijn soort en zorgt het voor een echte smaakbeleving. “Een topproduct met respect voor dier en milieu”, laat de trotse Bart Blikman weten.

Ga voor meer informatie naar www.ReggeRund.nl en bestel het vleespakket van jouw keuze!

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.