publieksdag vechtgenotenhuis groot succes

Het thema van de publieksdag was bewegen. Bewegen is namelijk voor iedereen belangrijk, ook voor mensen met kanker of met een chronische ziekte. Denk hierbij aan ziekten als diabetes, COPD en hersenaandoeningen. Samen met verschillende patiëntenverenigingen zoals de Hersenstichting, SPTO en de Prostaat Kanker Stichting werd laten zien wat er allemaal kan en speelt rond het thema bewegen.

Op en rond het terrein van het Vechtgenotenhuis werden verschillende activiteiten georganiseerd zoals fitnesstesten, balans- en valpreventie, een presentatie van de Mont Ventoux-beklimming, enkele lezingen van Eric Olsman en Karel Hogenkamp, en workshops en diverse demonstraties over cursussen die gegeven worden in het Vechtgenotenhuis.

Het draaiorgel van familie De Wilde uit Ommen en troubadour Frank de Mildt uit Dalfsen zorgden voor een muzikale omlijsting. Met de prachtige aankleding van Jurrie Baas en de smakelijke versnaperingen als soep en pannenkoeken was de publieksdag zeer geslaagd.

Verbinden en verbreden
Uniek aan deze publieksdag was dat het Vechtgenotenhuis samen heeft gewerkt met diverse patiëntenverenigingen, fysiotherapeuten en thuiszorgorganisaties. Het Vechtgenotenhuis is namelijk volop in ontwikkeling. Ze wil graag haar doelgroep verbreden en dat wil men bereiken door meer samen te werken met andere patiëntenverenigingen.

“Uit verschillende hoeken merken we dat patiëntenverenigingen en thuiszorgorganisaties op zoek zijn naar meer samenwerking. Het doel is dan ook om dat te gaan doen op vlakken waar een overlap is ten aanzien van gezamenlijke problematiek rond chronische ziekten. Denk hierbij aan het verlies van functie, communicatie en het organiseren van lotgenotencontact. Ook het bewegen bij een chronische ziekte is een belangrijke overlap en daarom is deze publieksdag in samenwerking met verschillende patiëntenvereniging een goede eerste stap geweest”, stelt het Vechtgenotenhuis.

Rein Kuipers, bestuursvoorzitter van het Vechtgenotenhuis, vertelt: “Deze dag heeft zeker een bijdrage geleverd aan het zoeken naar samenwerking. Ik heb echt het gevoel dat we ons doel aan het bereiken zijn. Het Vechtgenotenhuis breder in de maatschappij zetten.” De komende tijd gaat het Vechtgenotenhuis zich verder inzetten om nog meer samenwerking te realiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.