politie weer aan de slag tegen modder op de weg

Dat laat een woordvoerster van politie Oost-Nederland weten naar aanleiding van vragen over extra aandacht van de politie Noord-Nederland op het gebied van veiligheid bij landbouwvoertuigen.

In het noorden is onder andere een folder over wet- en regelgeving bij landbouwvoertuigen ontwikkeld die wordt uitgedeeld tijdens controles. Hier is dat niet aan de orde. “We treden op tegen overtredingen, maar het heeft geen projectmatige basis zoals in Noord-Nederland”, aldus de woordvoerster.

App
“De veiligheid van landbouwvoertuigen heeft uiteraard onze aandacht”, vervolgt ze. “Onze collega’s zijn getraind op veiligheidsaspecten die belangrijk zijn bij landbouwvoertuigen. Er is landelijk ook een app ontwikkeld waar ze gebruik van maken. Daarin kunnen ze informatie vinden over veiligheidsaspecten bij landbouwvoertuigen.”

De politie neemt dit mee in de dagelijkse praktijk en houdt ook rekening met de seizoenen. “Zo hebben we de komende weken weer extra aandacht voor modder op de weg.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.