politie reageert op bericht achtervolging jongedame in ommen

Het verhaal over de achtervolging werd veel gedeeld en verschillende vrouwen dachten te weten over wie het ging. Klik hier om het artikel van gisteren terug te lezen.

Reactie politie
“Wat kunnen we soms wel, wat kunnen we soms niet, is er iets strafbaars aan de hand of is er uiteindelijk geen strafbaar feit gepleegd? Vandaag lazen wij ook de berichten op Facebook over een meisje uit Ommen die door een man zou zijn gevolgd. Ook staat er in de titel dat wij hem niet aan konden houden”, begint de politie.

Dader was zelf ook erg geschrokken
“Gisteren is er een meisje door een man gevolgd en op het moment dat het jonge meisje door een ouder echtpaar wordt aangesproken vlucht de man op de fiets. Na een zoektocht door de ouders en de politie wordt de man uiteindelijk getroffen en hebben wij als politie een gesprek gehad met deze man. Deze man was zelf eigenlijk ook wel geschrokken van zijn actie en gaf bij ons aan dat het absoluut niet zijn bedoeling was en zou dit ook niet weer gaan doen. Hij gaf aan dat het absoluut niet de bedoeling was om het meisje schrik aan te jagen.”

Wat kan de politie doen?
De politie stelt zelf ook dat achtervolgingen zoals gisteren niet getolereerd kunnen worden. “Juridisch gezien, en dat is iets waar wij als politie natuurlijk mee te maken hebben, is zoiets niet strafbaar. Als het wat langer duurt ga je richting stalking of dergelijke zaken en dan is het natuurlijk wel een strafbaar feit. In deze zaak was het dus voor ons alleen mogelijk om de gegevens van deze man vast te leggen, zijn verleden te controleren en hem flink de broek op te binden dat wij dit gedrag niet tolereren. Dit gedrag en zijn gegevens worden dan ook door ons vastgelegd en gecontroleerd.”

Blij dat ouders hebben gebeld

De politie is blij dat de ouders van het meisje hebben gebeld. “De man is geschrokken van zijn actie en de ouders zijn zeer te spreken over het handelen van de politie. Zo zie je dat we samen sterker staan en dat wij jullie hulp zeer waarderen en gebruiken! Ommen is gelukkig nog steeds een veilige en prettige gemeente en het is de laatste jaren alleen maar veiliger geworden. Wij willen de ouders nogmaals danken voor het inzet en waakzaamheid”, besluit de politie. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.