Home / archiefcentraal / piepjong ovc 21 rijgt pesse aan het mes

piepjong ovc 21 rijgt pesse aan het mes

Op de vraag of hij twijfels had om met een piepjonge defensie de strijd aan te gaan tegen medekoploper Pesse, volgt een resolute ontkenning. “Geen seconde. Als ze goed genoeg zijn, zijn ze oud genoeg”, weerkaatst Nico Kats, trainer van OVC ’21.

Doelman Daan Zwinselman heeft net zijn tweede levenskruisje te pakken, net als het centrale duo Robin de Wit en Laurens Grobbe. De backs Tyron Schokker en Damy Flim moeten nog twintig worden. Kats zegt niet te kijken naar leeftijd, maar naar kwaliteit. Schokker en Flim speelden in de jeugd nooit in de verdediging, maar de trainer van OVC ’21 zag dat die twee een dijk van een crosspass in de benen hebben.

“Dat is dodelijk wanneer je snelle buitenspelers in de gelederen hebt”, analyseert Kats. Twee keer was zo’n lange bal van achteruit beslissend en was Schokker zowel de aangever van zowel de 1-0 alsmede de 2-0.”

OVC ’21 versus Pesse. Op papier een topper in klasse 4E. De praktijk viel tegen. De bezoekers uit het tegen Hoogeveen leunende dorp voetbalden iets gemakkelijker, de thuisclub was veel dreigender. Dat Damon Nouri een linke broeder is, is ook in Pesse bekend.

Begin wedstrijd, pats, tik tegen de enkel. Zo, de toon is gezet. De mannen van trainer Allart Bouw waren niet naar Ommen gekomen om als kanonnenvoer te dienen. Over Schokker en Flim hebben we het gehad. Na een splijtende crosspass van eerstgenoemde stond Wesley Mulder (nog zo’n jonkie) zo maar vrij voor keeper Ronald Zwerts. De inzet leek wat introvert, bijna aarzelend, maar de doelman van Pesse had geen antwoord.

De thuisploeg kwam er bij tijd en wijle voetballend prima uit. Balbezit over 6, 7, 8 schijven. Goed man! Koen Daman poeierde een vrije trap van grote afstand de bal op de lat, maar het scorebord versprong niet. Toch werd allengs duidelijk dat de koppositie van Pesse geen vergissing is. De Drenten hebben afgelopen zomer een kwaliteitsinjectie gehad en kwamen steeds beter in de wedstrijd.

“We kregen moeite met uitverdedigen”, zag ook Kats. “Omdat we snelle vleugelspelers hebben, moesten we die zoeken. Snel toeslaan vanuit de omschakeling.”

Schokker had die boodschap goed begrepen. Na iets meer dan een uur spelen vond zijn diepe raket de razendsnelle Stefan Herbrink, die gooide hem gelijk in de vierde versnelling en was niet meer te achterhalen voor het centrale duo Patrick Poeste en Daniël Nijenmanting. Zelfs de grote handschoenen van Zwerts wisten de Derby Star niet vinden. Zacht streelde de bal het net, terwijl Westbroek ontplofte.

Na de 2-0 zakte het spelpeil. Lijnrechter Reinders haalde een persoonlijk succesje door een glaszuivere goal van Damon Nouri af te vlaggen en vond een medestander is de ervaren leidsman Ben Harmens, maar ach, het was niet van invloed op het eindresultaat.

Door de zege op Pesse heeft OVC ’21 met Steenwijkerwold en Havelte na drie speelrondes nog geen averij opgelopen. USV volgt met 7 uit 3, gevolgd door Wacker en Pesse met 6 uit 3.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.