Home / archiefcentraal / ozc sprokkelt eerste competitiepuntje

ozc sprokkelt eerste competitiepuntje

O ja, bijna vergeten, aan deejay Uitslag de eer het publiek muzikaal te vermaken. Een heidense klus, want de bezoekers stapten niet euforisch richting clubhuis. De kijkers waren niet verwend door de veldacteurs. OZC en het bezoekende Sparta Enschede maakten er een magere, bloedeloze vertoning van. Misschien wel begrijpelijk.

Veurink had kennelijk lering getrokken van de zaadpartij tegen DZC ’68. Niet weer zo’n kansloze zeperd. Zeker niet voor eigen publiek. Bovendien, de gasten acteerden vorig seizoen nog in de eerste klasse, de thuisploeg twee niveaus lager, dus pas op de plaats. Geen gekheid.

Misschien daardoor dat de wedstrijd maar niet op gang wilde komen en geen centimeter boeide. Sparta-doelverdediger Gijs Krukkert en zijn collega Marc Bennemeer konden zich beperkten tot terugspeelballetjes weg peren, wat coachwerk en af en toe een balletje uit de lucht plukken. Echt op de proef stellen was er niet bij.

Sparta viel aan, mocht een optisch overwicht hebben, maar werd nauwelijks gevaarlijk. Eerlijk gezegd was OZC in de omschakeling, vooral via de speersnelle broetjes Van Rijn dreigender, zonder echt door te kunnen bijten. Gevolg: tegen de omheining leunende en geeuwende toeschouwers en een mat duel, die eindigde zo hij begon, met 0-0.

Oud-speler Johan Timmerman bleek een kundig profeet. Tien minuten voor tijd sloop hij stilletjes weg, met als eindboodschap: “zo kun je wel honderd jaar doorvoetballen zonder een doelpunt te maken.”

Rechterrijtje 2H:
Hellendoorn 2-3
Quick ’20 2-1 (-1)
Be Quick ’28 2-1 (-2)
IJVV 2-1 (-2)
WVF 2-1 (-2)
OZC 2-1 (-3)
DZSV 2-1 (-5).

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.