ozc in de lift na winst op zac

Het was geen makkelijke wedstrijd voor de ploeg van Arjan Veurink. “We speelden een prima eerste helft en waren de betere partij. We creëerden vijf echte kansen, maar wisten slechts een keer te scoren. Helaas scoorde ZAC al snel tegen en konden we weer overnieuw beginnen. Over het spel ben ik tevreden, het afmaken was een stuk minder. Zekere weggezet tegen een week eerder. Tegen WVF was elke kans een goal.”

Het was Niel Koggel die met een rake kopbal de supporters van de thuisclub na tien minuten deed juichen. Rick Heimerickx neutraliseerde de voorsprong vlot. Na de thee stonden de Zwolse wapendragers als snel met tien man, nadat Ronald Veldhoen een rode kaart voor zijn neus geschoteld kreeg wegens het neerhalen van de doorgebroken Nicky van Rijn.

“Het ging daarna niet beter”, zag Veurink. “Dat zie je wel vaker in dat soort situaties. Spelers denken misschien onbewust dat het tegen tien man wel een stapje minder kan en stoppen minder energie in de wedstrijd.”

Halverwege de tweede helft scoort Rik-Jan de Groot 2-1. “Hierna vergaten we uit te lopen en dan weet je dat ze in de eindfase toch wat proberen. Maar we zijn niet meer in de problemen gekomen.” De trainer van Ommer Zaterdag Club is tevreden tot nu toe. “Op papier hebben we zware tegenstanders gehad, met onder andere twee degradanten van vorig seizoen. We staan in het linkerrijtje. Prima.”

Stand 2H bovenin:
DZC ’68 4-12
Enter Vooruit 4-10
DOS Kampen 4-9
Sparta Enschede 4-7 (+2)
OZC 4-7 (+1)
ASC ’62 4-1 (-)
DZSV 4-7 (-2)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.