ovc 21 is mild voor zandhuizen

Het was voor de supporters van OVC ’21 een hele toer om in het Friese grensdorp Zandhuizen te geraken. Wie voor de route via Beilen had gekozen was in de aap gelogeerd, werd omgeleid via Assen en kreeg bijkans heel Drenthe te zien, alvorens in het vrijzinnige Zandhuizen te geraken. Sympathiek volk, een beetje een vrijstaat, dat Zandhuizen.

In de bestuurskamer begint de koffiedame gelijk over de Vlegel, ’s lands eerste homocamping en voor wie zich daar niet direct thuis voelt kan terecht bij de naturistencamping de Appelhof, een eindje verderop. Ach, een leuk weetje, maar niet direct van toepassing. De voetbalclub uit Ommen kwam voor de punten, niet voor de homoparade of een blote kontenoptocht. Maar goed, het was stralend weer, dus eigenlijk weinig reden om de camping af te gaan en naar ‘de voetbal’ te gaan. De penningmeester kon geen recordrecette tegemoet zien.

Hoewel het de meeste verre uitwedstrijd voor de koploper uit Ommen betrof, overtrof het aantal toeschouwers uit het Vechtdal dat uit Weststellingwerf. Het voetbal lijkt bijzaak en Zandhuizen is een piepklein clubje, slechts twee senioren en evenzoveel, of eigenlijk zo weinig, jeugdteams rijk.

De jonge trainer Jonno van Dijk mocht het, na een seizoen aan het handje te zijn meegelopen, na de zomer overnemen van zijn voorganger en hij predikt realisme. “Tegen ploegen als jullie is een puntje meegenomen. Wij moeten de punten pakken bij clubs als Old Forward, Oranje Zwart en Hoogersmilde. Daar kunnen we ons mee meten. Als we ons handhaven doen we het goed.”

Piepklein clubje, met een krap en hobbelig veld. Schiet niet te hoog, want eenmaal over de ballenvanger ben je als fietser niet veilig en loop je de kans dat er pardoes een bal tegen je kanis vliegt. De bezoekers hadden voor rust moeite met deze omstandigheden.

“Bovendien speelden we in een te laag tempo”, zag Nico Kats. “Veel te traag en onnauwkeurig in de opbouw. Na rust waren we heer en meester en hebben het beter opgepakt.” In het eerste bedrijf bleef Zandhuizen overeind. Doelman Jeffrey Krol had een engeltje op de lat en zag een poeier van Damon Nouri via het aluminium terugstuiteren in de speelwei. Het enige hoogtepunt voor de thee.

Na rust was het eenrichtingverkeer naar de kooi van Krol. Een vrije trap van Laurens Grobbe werd door Daan van Lier verlengt tot voorbij zijn eigen sluitpost, maar weer was het ijzerwerk de thuisclub gunstig gezind. Het was uitstel van executie. Nadat Koen Daman een corner van Grobbe van koers veranderde kon eindelijk de ouderwetse nul op het scorebord worden vervangen door cijferbord een. Kort daarna zette Stein Leuninge de man bij het scorebord twee keer aan het werk.

Na de 0-3 schakelde OVC ’21 terug. De ongrijpbare uitblinker Damon Nouri had graag een goaltje meegepikt, maar het was hem deze middag niet gegund. Onder het motto ‘rustig uitspelen, benen heel houden en op naar het volgende karwei’ maakten de bezoekers zonder een centje pijn de negentig minuten vol.

In klasse 4E heeft OVC ’21 na vier duels nog geen punt gemorst, net als Havelte en Steenwijkerwold. Het gat naar USV, Pesse en Veno, de drie naaste belagers, bedraagt vijf punten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.