oudleusen maakt zich op voor autoblubbering

Bij organisator John Kloppenberg wordt er achter de schermen niet alleen hard gewerkt om weer een prachtig evenement neer te zetten, maar ook om de eigen auto weer klaar te krijgen. Nadat deze bij een wedstrijd in Alphen ernstige schade opliep, heeft de ‘Extreme II’ geen modder meer gezien. Des te meer reden om voor eigen publiek weer te willen knallen in de Grand 4×4 klasse.

Ook voor Egbert Pullen wordt het een spannende dag. Na een paar jaar afwezigheid in verband met het opbouwen van een eigen bedrijfje, heeft hij sinds de start van dit seizoen nog geen wedstrijd verloren. Zijn opvallende geel met witte bolide zweeft bijna over de modder en lijkt in de gewone 4×4 klasse niet te stoppen. Er zal dus in menig schuur flink gesleuteld worden om nog voor het einde van het seizoen roet in het eten van de Luttenaar te gooien.

Populair
Dat autoblubbering langzaam maar zeker aan populariteit begint te winnen, lijkt duidelijk. Na het wegvallen van de wedstrijd in Friesland, werd het gat op de kalender binnen no time opgevuld door een enthousiast groepje jongeren uit Lemelerveld, die ondanks hun onervarenheid een prima evenement wisten neer te zetten. En waren de wedstrijden voorheen sowieso vooral hier in de regio, dit jaar zijn er maar liefst drie wedstrijden in het Brabantse land.

Tijdens het Oosteinds Spektakel van drie weken geleden ging, over alle categorieen verdeeld, twee derde van de prijzen mee richting Overijssel. Komende zaterdag zal er dus op meerdere plekken in het rennerskwartier een rood met wit geblokte vlag wapperen en zullen de Brabanders er alles aan doen om de bekers en champagne mee terug te nemen onder de rivieren. Een titanenstrijd die je dus als toeschouwer niet wilt missen, maar daarnaast is het ook nog steeds mogelijk om je op te geven als je zelf de modder eens van dichtbij wilt bekijken.

Het evenement begint rond 10:00 en de finales zullen omstreeks 17:00 plaats vinden. Natuurlijk is er ook aan de kleinsten gedacht, met onder andere schmink, springkussens en andere activiteiten. Toegang tot dit spektakel kost €5,00 (kinderen t/m 12 jaar zijn gratis) en meer informatie is onder andere te vinden op www.autoblubberingoudleusen.nl