oud leerlingen het kleine veer mogen tegeltje redden van sloop

Op 1 oktober zorgt de gemeente voor een hamer en een beitel. “Maar we raden ook aan om zelf een hamer, beitel en bijvoorbeeld een plamuurmes mee te nemen. We hebben namelijk geen idee hoeveel mensen het tegeltje alsnog willen hebben“, aldus wethouder Maurits von Martels, verantwoordelijk voor cultuur binnen de gemeente.

Voor wie zijn tegel wil hebben meld je aan via communicatie@dalfsen.nl (of via Facebook in de reacties) zodat de gemeente een inschatting heeft van de hoeveelheid bezoekers Het verwijderen van het tegeltje doet men zelf en gebeurt op eigen risico.

Alternatieve reünie
Er zijn de afgelopen periode al een flink aantal van deze geschilderde tegels uit het gebouw gehaald. Vooral door de ouders van deze oud-leerlingen. Regelmatig ontvangt de gemeente een belletje hierover van inwoners. “Maar door het op deze manier te organiseren, bieden we niet alleen de mogelijkheid om de tegeltjes zelf op te halen, maar organiseren we ook een soort van alternatieve reünie.” Mocht je zelf niet kunnen, dan mag je uiteraard een ander vragen je tegeltje op te halen.

Op de Facebookpagina van gemeente Dalfsen (facebook.com/gemdalfsen) staat een bericht over de tegeltjes in Het Kleine Veer, waar geïnteresseerde oud klas- en schoolgenoten elkaar kunnen ‘taggen’ en attenderen op de openstelling van hun oude basisschool. Daarnaast vind je in dit bericht foto’s en een filmpje van de tegeltjes die er nog hangen. Bekijk het filmpje en de foto’s goed om teleurstelling te voorkomen; sommige tegeltjes zijn helaas beschadigd of reeds gesneuveld.

Toekomst locatie Het Kleine Veer
De gemeente heeft besloten om Het Kleine Veer op de korte termijn te slopen. Het sloopbedrijf start met de sloop van het gebouw op maandag 3 oktober. Uiterlijk op vrijdag 18 november is de sloop afgerond. Na de sloop zal het terrein (tijdelijk) ingezaaid worden met gras. De gemeente is op dit moment bezig met de selectie van een aannemer die de locatie gaat ontwikkelen.

Om de gewenste ontwikkeling, woningbouw met grondgebonden woningen, mogelijk te maken moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. Omwonenden worden betrokken bij de invulling van de locatie. De verwachting is dat in 2018 gestart wordt met de nieuwbouw. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.