Home / archiefcentraal / ombudscommissie sociaal domein dalfsen meld problemen

ombudscommissie sociaal domein dalfsen meld problemen

De Ombudscommissie Sociaal Domein Dalfsen is nu ruim 1 ½ jaar actief en heeft al veel meldingen van burgers ontvangen, die een vraag hebben gesteld bij de gemeente voor ondersteuning vanuit de jeugdwet, de Wmo of participatiewet. Er gaat wel eens iets mis in de communicatie en soms zijn mensen toch niet tevreden over de ondersteuning.

De Ombudscommissie kijkt dan of de vraag goed is behandeld en de procedure goed verloopt. Daarnaast kijkt ze altijd of er samen, burger (en familie/directe omgeving) en consulent, naar een goede oplossing gezocht is. Vaak kan de Ombudscommissie bemiddelen, zodat iemand niet een klacht of bezwaar hoeft in te dienen.

Vanuit haar ervaring met de meldingen die ze in behandeling heeft gehad geeft de Ombudscommissie twee keer per jaar aanbevelingen aan het college (wethouders).

Contact
De Ombudscommissie Sociaal Domein bestaat uit drie personen: de heer van Cuijk (voorzitter) en de dames Batterink en Tempelman. Ze zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur via telefoonnummer (0529) 438 920 of per mail via ombudscommissiesociaaldomein@dalfsen.nl.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.