olympische roeikampioenen krijgen tegel op hardenbergse walk of fame

Nico Rienks en Niels van Steenis zijn twee van de acht mannen die in 1996 in Atlanta goud behaalden met de Holland Acht. Paulis wist deze zomer in Rio de Janeiro samen met Maaike Head het goud in de lichte dubbeltwee te veroveren. De sporters leggen de 24ste en 25ste tegel op de Hardenbergse Walk of Fame. De gemeente Hardenberg en atletiekvereniging Spurt ’88 startten in 2007 de Walk of Fame als eerbetoon aan topsporters uit de regio en uit de rest van Nederland.

De Holland Acht, Ilse Paulis en Maaike Head zijn niet de eerste roeiers die een tegel krijgen. gepresteerd. De geboren Hardenbergse roeister Helen Tanger werd eerder met een tegel geëerd. Zij won tijdens de Olympische Spelen in 2004 en 2008 brons en zilver met de Holland Acht. In andere sporten hebben onder andere Chantal Beltman (wielrennen), Karin van der Haar (zitvolleybal), Erik Hulzebosch (schaatsen), Hennie Kuiper (wielrennen) en Sanne Wevers (turnen) al een tegel gekregen in de Hardenbergse Walk of Fame, in de wandelpromenade langs de Vecht. De wandeling langs dit sportieve eerbetoon gaat vanaf de Gedempte Haven naar de Amaliabrug.

25ste editie Vechtrace
Voorafgaand aan de jubileumeditie van de internationale Vechtrace is er om 8.30 uur in het gemeentehuis een ontbijt, waarbij burgemeester Peter Snijders en sportwethouder Douwe Prinsse de internationale gasten verwelkomen. Na het ontbijt gaat het gezelschap naar de vechtpromenade voor de onthulling van de tegels. Aansluitend gaat het gezelschap naar de roeiloods in Gramsbergen voor de internatiionale roeiwedstrijd.

Na het onthullen van de tegels neemt Olympisch kampioene Ilse Paulis ook deel aan de 25ste editie van de internationale Vechtrace met start in het Duitsland en finish in Nederland. De internationale roeiers strijden in een tijdrace over 5 kilometer voor skiff, (mix-)dubbeltwee, gestuurde vier en gestuurde C-vier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.