Home / archiefcentraal / marienberg speelt wederom gelijk

marienberg speelt wederom gelijk

Door Alfred Dorgelo

Ach, de wedstrijden tussen Mariënberg en Voorwaarts zijn nooit saai en bieden altijd wel kijkplezier een veel spektal in- en rondom het veld.

Voorwaarts verzuimde om in de eerste helft het verschil te maken. In het eerste bedrijf had het elftal van Dick Beverdam het beste van het spel. Combineerde het vlotjes wat na een kwartier voetballen resulteerde in de verdiende 0-1.

De voorwaartsen van Mariënberg stonden aan de andere kant twee keer oog in oog met Stuifzandt.

Zowel Hofsink alsmede Plaggenmarsch wisten de keeper van Westerhaar niet te verschalken.

Echter was de collega van Stuifzandt, onze eigen Chris Regeling, ook bijzonder goed op dreef.

Vlak voor rust hield hij een Voorwaarts speler van scoren af. Daarvoor keurde scheidsrechter Holtvluwer reeds een doelpunt van de oranjehemden af.

Toch ging Sempre Avanti niet rusten met een 0-1 voorsprong. André Plaggenmarsch rondde koppend een puntgave voorzet van Tom de Lange af die al even fraai de bal had ontvangen van aanvoerder Ruud Buitenhuis.

Na rust was het duel meer in evenwicht.  Mariënberg herpakte zich en veroverde gaandeweg de strijd het middenveld terug van Voorwaarts.

Een snelle uitbraak van de thuisploeg leverde de 2-1 voorsprong op. Patrick Drenthen werd weggestuurd op rechts en hij trok strak de bal voor. Roy Doek, absoluut geen kopwonder, wist tegendraads de bal achter Stuifzandt te koppen.

Hierna ging het spel op en neer. Chris Regeling onderscheidde zich enkele malen met fraaie reddingen. De thuisploeg had misschien net zoveel recht op meer…..Maar de beide poortwachters deden hun werk naar behoren.

Echter was Regeling volkomen kansloos bij de gelijkmaker. Want Tom de Lange kopte onbedoeld de 2-2 achter zijn eigen doelman.

Een dompertje of misschien wel gerechtigheid. Zeg het maar……

Hierna kon het nog alle kanten op. Beide ploegen namen niet genoegen met een puntendeling.

Vlak voor het scheiden van de markt had Kevin Bolks de 3-2 op zijn schoen. Hij kon helaas net niet voldoende kracht achter de bal zetten waardoor Stuifzandt redding bracht.

Zoals zo vaak had Mariënberg kunnen winnen, Voorwaarts ook….

Kortom, naderhand kon bijna iedereen leven met het gelijke spel, wat ik jullie brom.

(AD)

Opstelling: Chris Regeling, Patrick Drenthen, Ruud Buitenhuis, Michael Zweers, Ruud Woelderink, Roy Doek (78. Daan Brinks), Bertin Veurink (69. Sander van der Velde), Roy Lotterman, Rolf Hofsink, André Plaggenmarsch (46. Kevin Bolks), Tom de Lange

Man v/d Wedstrijd : Tom de Lange (met als goede nummer twee, onze huidige nummer één!)

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.