lemele met lege handen de holterberg over

Op de fraaie, nieuwe kunstmat, de kroon op de schitterende accommodatie in Holten, schoten de elf van Riny Jansen fel uit de startblokken. Henri ten Kleij was alles en iedereen de baas in de lucht, maar het leer hobbelde net naast. We gingen op herhaling. Gelijk een week eerder bestond het eerste werk voor Ruan Weelink uit het teleurgesteld uit het net plukken van het speeltuig. Paul Kuipers was de man die de mokerslag uitdeelde.

De schrik van de totaal onverwachte 1-0 sloeg de bezoekers in de benen. Voor de thuisclub was de treffer een bevrijding. Kuipers had de smaak te pakken en knikte vanuit en scherpe corner bij de eerste paal binnen (2-0).

Degelijk vakwerk van Weelink en het aluminium voorkwamen een grotere achterstand voor de manschappen van Jansen, die tijdens het thee slurpen zijn team moest zien te resetten. Zijn boodschap werd goed opgepikt. Lemele was weer bij de les. Nauwelijks van start had Ten Kleij de aansluitingstreffer op de plaat, maar zijn de bal ketste tegen de reclameborden in plaats van het nylon.

De elf van trainer Bram Freie drongen niet aan en koesterden de riante 2-0. Uit een mooi aangesneden vrije trap wist Remon Kleinlugtenbeld het hoofd te vinden van Steven Warmelink. Zijn kopbal kon ternauwernood worden gepareerd door doelwachter William Kolkman.

Het was de voorbode voor de aansluitingstreffer. Met nog een kwartier op de klok ramde Kleinlugtenbeld een vrije trap snoeihard door de muur in de touwen. Na de 2-1 keerde de hoop terug in de harten van de bergbewoners. Zou het net zo gaan als vorig seizoen? Keer op keer wist Lemele zich destijds terug te knokken na een achterstand.

De hoop bleek ijdel. In de slotfase brak een scrimmage voor de pot van Weelink het korps van Riny Jansen op. In eerste instantie kon de inzet van Kuipers worden gekeerd, maar op de tweede poging van Edwin Bolink had de doelman van Lemele geen antwoord. Nadat Job Willems uitgleed en Kuipers vrij baan kreeg, was de spits niet zelfzuchtig en gunde zijn maatje Bolink de vierde treffer.

“Een wedstrijd met twee gezichten”, vond bestuurslid René van der Linde. “Na de 1-0 lag Lemele op het hakblok, maar Blauw Wit verzuimde het af te maken. Na de 2-1 rook Lemele de kans om een gelijkspel uit strijd te slepen, maar helaas. Over de gehele wedstrijd gezien een terechte, maar geflatteerde overwinning voor de Holtenaren.”

Rechterrijtje 3D:
Oranje Nassau 2-3 
Mariënberg 2-2
Drienerlo 2-1 (-3) 
Lemele 2-1 (-3) 
SVVN 2-0 (-4) 
Rijssen Vooruit 2-0 (-4)
RKSV 2-0 (-4)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.