Home / archiefcentraal / korfballers dommerdieck winnen zinderende pot van sios61

korfballers dommerdieck winnen zinderende pot van sios61

SIOS´61 was een onbekende tegenstander en d´Ommerdieck wist daardoor niet wat ze konden verwachten. Uiteindelijk werd het een wedstrijd met twee gezichten.

Fysiek spel
SIOS´61 begon fanatiek aan de wedstrijd en binnen tien minuten stond d´Ommerdieck achter met 0-3. Roel Kikkert wist vervolgens de eerste score voor d’Ommerdieck neer te zetten: 1-3. Na de 1-4 schoot Martin Alteveer raak en kreeg d’Ommerdieck veel kansen, maar de ploeg kon ze niet afmaken. Ook kwamen de korfballers niet in hun eigen spel door het fysieke spel van SIOS’61. De ruststand bleef steken op 3-6.

Herboren
De rust deed de Nieuwleusense formatie vervolgens goed. d’Ommerdieck kwam herboren uit de kleedkamer. Ze zetten ruime aanvallen op, die resulteerden in drie doelpunten op rij. De stand was gelijk: 6-6. Een prachtige aangeefbal van Martin Alteveer aan Stefan van Veldhuizen, die scoorde, bracht d’Ommerdieck voorhet eerst dit duel op voorsprong.

Vervolgens werd er om en om gescoord: 7-7, 8-8 en 9-9. Na een wissel aan de kant van de thuisploeg (Gerja Eykenaar kwam in het veld voor Carla Aalbers) was d’Ommerdieck veelvuldig in balbezit en ontstonden er veel kansen.

Miranda Huzen wist tweemaal achter elkaar te scoren, waarmee een gat van 2 punten werd geslagen. Dat kwamen de bezoekers niet meer teboven. Agnes Compagner schoot nog twee keer raak om de eindstand op 13-9 te brengen. Een prachtige overwinning.

Doelpuntenmakers : Miranda Huzen 4x,Martin Alteveer 3x, Agnes Compagner 2x, Stefan van Veldhuizen 2x, Roel Kikkert en Jasper Batterink .

Zaterdag 17 september speelt d’Ommerdieck in Lemmer tegen Lemmer. Aanvang 15.30 uur.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.