Home / archiefcentraal / inspectie stuwencomplexen vilsteren en vechterweerd

inspectie stuwencomplexen vilsteren en vechterweerd

De inspectie richt zich op zowel de bouwkundige als de mechanische onderdelen van de stuwcomplexen. Het gaat om een inspectie boven en onder water. Voor onder water worden duikers ingezet. Dan is het niet nodig om de stuwen droog te zetten en worden kosten bespaard.

Inspectie en onderhoud
Het waterschap is verantwoordelijk voor het waterpeilbeheer en scheepvaartbeheer op de Vecht. Om deze taak goed te kunnen uitvoeren is voldoende bedrijfszekerheid noodzakelijk. Dit bereiken we door om de zeven jaar groot onderhoud uit te voeren. Zowel in 2017 als in 2018 komt een van de twee complexen aan de beurt.

Scheepvaart, fietsers en voetgangers
Met een scheepvaartbericht is melding gemaakt van deze werkzaamheden. Daarbij is aangegeven om door uitvoering van het werk rekening te houden met enige vertraging: maximale wachttijd bij de schutsluizen Vechterweerd en Vilsteren: 1 uur. Fietsers en voetgangers zullen hiervan weinig hinder ondervinden.

Lees ook

Vilsteren moet het hoofd buigen voor Epse

EPSE – Met een zwaarbevochten ‘bloed, zweet en tranenoverwinning’ op Mariënheem in de pocket reisde …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.