Home / archiefcentraal / gemeenten verwachten drukte rond verlening id en paspoort

gemeenten verwachten drukte rond verlening id en paspoort

In 2012 kwam er een wetswijziging waarin stond dat kinderen niet meer bijgeschreven konden worden op het paspoort van hun ouders. Het gevolg was dat er in die periode veel nieuwe reisdocumenten werden aangevraagd voor kinderen. Dit is bijna vijf jaar geleden en dat betekent dat deze reisdocumenten binnenkort verlopen.

Inwoners hebben hierover een brief ontvangen en kunnen online een bezoek plannen via www.hardenberg.nl of www.ommen.nl. Voor iedereen die de komende maanden online een afspraak maakt voor een nieuw reisdocument, ontvangt bij het afhalen van het nieuwe reisdocument een gratis ID-cover.

ID-cover
Op paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen staan allerlei persoonlijke gegevens. Er zijn bedrijven en organisaties die om uiteenlopende redenen vragen om een identiteitsbewijs. De ID-cover is een hoesje dat de onnodige verspreiding van een aantal persoonsgegevens beperkt.

Concreet schermt de ID-cover de foto, persoonsnummer (BSN) en het nummer van het identiteitsbewijs af. Als toestemming wordt gegeven tot het kopiëren van een identiteitsbewijs, dan wordt met de ID-cover een stuk minder risico gelopen op misbruik van persoonsgegevens.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.