fantastische 29e editie plinq loopfestijn

In en om de Trefkoele+ was het een drukte van belang rond de klok van drieën bij aanvang van de Kidsrun, een waar schot in de roos. De deelname blijkt ieder jaar toe te nemen, daarvoor zet de IJsclub enkele acties uit. De Buurtsportcoach van gemeente Dalfsen en de eigen trainingsgroep gaven voorafgaand heuse clinics aan de kinderen.

Karla Noordman van de Kleine Kornuiten schoot voor het eerst met een pistool de kinderen weg. Dol enthousiast en aangemoedigd door vele ouders en grootouders liep de jongste jeugd het parcours. Een ieder in zijn eigen tempo, meedoen is ook hier net zo belangrijk als winnen. Wethouder Argicola liet het publiek schrikken door zeer snel het starschot te lossen voor de tweede groep deelnemers, gelukkig zonder gevolgen.

Na afloop kregen alle deelnemers de felbegeerde medaille en een heerlijk ijsje. Dat ijsje kwam goed van pas, het was een gelukkig een zonovergoten dag. Heel toepasselijk was het podium bestaande uit 3 strobalen, naar een idee van Ronald Noordman, sponsor in deze.

Sportambassadeur René Eijkelkmap van het Jeugdsportfonds Dalfsen verzorgde het startschot voor de 2,5 en de 5 km. Hier was de deelname zeer gevarieerd, van jong tot wat ouder en zelfs deelname van boven de zestig jaar. Dat was te zien op het podium, het stond zelfs ietwat koddig twee tieners en een bijna gepensioneerde de het ereschavot. Het genoemde Jeugdsportfonds is dit jaar het goede doel, waar de organisatie van elke inschrijving 0,50 eurocent aan schenkt.

Eddy van de Vegt, hoofdsponsor in deze, greep het startpistool om de getrainde atleten weg te schieten voor de 10 km en de halve marathon. De ruimte en de prachtige natuur rondom Dalfsen zorgt elk jaar voor een vaste groep atleten om in het Vechtdal het ene been nog sneller voor het ander te zetten. Dit jaar was daar sinds mensenheugenis een heus parcoursrecord, in 1.07.30 liep de in Kenia geboren Victor Kauren Ketienya het oude record aan diggelen. Hij ging dan ook met een goed gevulde portemonnee huiswaarts. Voor het overgrote gros deelnemers is niet altijd de tijd het belangrijkst maar meedoen en de finish halen is het doel.

Een speciaal podium is door Wijnberger-mode ingericht voor de snelste Dalfsenaren, bij de mannen en de vrouwen waren dat dezelfde winnaars als in de vorige editie. Ralpf Schepers bij het mannelijk gedeelte en Lioe Kwee bij het andere geslacht.

De organisatie kan terugkijken op een geslaagde editie en gaat zich opmaken voor de 30e uitgave. Voor deze kunnen zij nog wel wat handjes gebruiken aangaande de vrijwilligers. Het evenement valt en staat met deze mensen. Ook zonder sponsoring is dit evenement niet meer mogelijk en kan de IJsclub de kosten laag houden. Lijkt het je wat om iets voor de Dalfser gemeenschap te doen, neem dan contact op met voorzitter@stokvisdennen.nl.

Johan Bokma maakte weer prachtige foto’s. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.