erve witharen herleeft prachtige geschiedenis tijdens open dag

Wethouder Ko Scheele opende de dag door het onthullen van de nieuwe naam van de herstelde boerderij: Erve Witharen. Daarna werd de gloednieuwe informatiefolder over de grotendeels oorspronkelijke boerderij en over Witharen, gepresenteerd.

Tenslotte onthulde hij samen met Jan van der Veen en twee van de jongste bewoners van Witharen een verbeelding van de ‘cruescuele’. Dit beeld, gemaakt door Thea Dijkema, houdt samen met het informatiebord en de verhalenpaal de herinnering aan het grensteken tussen de marken Stad Ommen en Varsen, levend.

Loek Boer had een aandachtig publiek die naar zijn interessante en vaak ook spannende en humoristische verhalen luisterde. Mina Praas droeg een gedicht op dat vertelde over de stamboom van de familie. Tussendoor was er accordeonmuziek.

In het zonnetje was het goed toeven en dus had niemand haast om naar huis te gaan. Soep met ‘vergeten groenten’ en ‘Jan in de zak’ zorgden in stijl voor alle bezoekers.

Deze succesvolle dag, tot stand gekomen door de medewerking van velen, werd afgesloten met een tocht door Witharen met een huifkar getrokken door een oude trekker (een Ursus). Witharen heeft er een markante en interessante plek bij!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.