Home / archiefcentraal / depotbeheerders gezocht voor landgoed de horte in dalfsen

depotbeheerders gezocht voor landgoed de horte in dalfsen

Deze depotbeheerders worden ondersteund door de coördinatoren van de afdeling vrijwilligerswerk van Landschap Overijssel.

Team
Een team van vier tot zes vrijwilligers beheert een paar keer per week samen het gereedschapsdepot. Er is veel contact met de vrijwilligers van verschillende groepen die actief zijn met landschapsbeheer op heide, in bossen en bij buurt initiatieven. Deze groepen worden ondersteund en begeleid vanuit Landschap Overijssel.

Technisch inzicht
Depotbeheerders ontvangen vanuit de landschapsbeheergroepen reserveringen voor gereedschap. Zij maken bestellingen klaar voor uitleen en geven daar desgewenst instructie bij. Na afloop van werkdagen worden de gebruikte materialen weer ingeleverd bij de depotbeheerders, die ze vervolgens controleren op gebreken en repareren waar nodig.  Het materiaal wordt schoongemaakt en goed onderhouden weer weggehangen tot het volgende gebruik. Technisch inzicht is hierbij handig, zodat de materialen bruikbaar blijven en zo lang mogelijk meegaan.

Training
Vrijwilligers volgen bij Landschap Overijssel trainingen of cursussen die passen bij hun functie en vaardigheden. Alle nieuwe vrijwilligers beginnen met een Startdag om elkaar en de organisatie beter te leren kennen.

Aanmelden als vrijwilliger kan via www.landschapoverijssel.nl/aanmelden.

Landschap Overijssel organiseert en ondersteunt in de provincie Overijssel het vrijwillig landschapsbeheer. Van het najaar tot het vroege voorjaar werken vrijwilligers aan natuur&landschap op de eigen terreinen van Landschap Overijssel en bij particulieren, gemeenten en andere terreineigenaren. Er worden heidevelden geplagd, wilgen geknot, hoogstamfruitbomen gesnoeid, gezaagd en veel meer. De werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd met gereedschap uit de depots van Landschap Overijssel. Door de inzet van deze vrijwilligers wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het beheer van het landschap in de provincie.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.