dalfsen naar tsjechie voor prijsuitreiking entente florale

In juli van dit jaar hebben Dalfsen en Dinkelland zich van hun beste kant laten zien voor een internationale jury van de Entente Florale Europe. De Entente Florale Europe is een Europese groencompetitie. De gemeente Dalfsen doet mee met de kern Dalfsen en de gemeente Dinkelland met de kern Ootmarsum. Daarbij is Dalfsen genomineerd in de categorie kleine steden en Ootmarsum in de categorie dorpen. Dat heeft alles te maken met het inwoneraantal van de kernen.

Wethouders Klaas Agricola en Maurits von Martels van Dalfsen reizen met gezonde spanning af naar Brno. Klaas Agricola: “We hebben tijdens de jurydag alles uit de kast gehaald om de kern Dalfsen in al haar schoonheid te presenteren. Natuurlijk kijkt de jury naar de mooie plaatjes die we tonen, maar ook naar het beleid dat we als gemeente hanteren. Het gaat veel verder dan alleen maar ons openbaar groen.”

Maurits von Martels beaamt dat: “Er wordt veel breder gekeken. Het gaat van onderhoud van het openbaar groen, recreatie en toerisme tot aan burgerparticipatie. Dat we genomineerd zijn en dat we mochten deelnemen aan deze competitie is al een pluim op zich. Dat laat zien dat we als Dalfsen veel te bieden hebben. Als we 23 september het gouden certificaat in de wacht mogen slepen is dat een extra bekroning op ons werk. Niet alleen de gemeente zet haar beste beentje voor. Ook inwoners laten zien dat het mooi wonen, werken en recreëren is in Dalfsen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.