dalfsen naar tsjechie voor prijsuitreiking entente florale europe

In deze internationale competitie is de inzet een gouden certificaat. Op basis van het puntenaantal wordt een gouden (8,5 en hoger), een zilveren (7,5 en hoger) of een bronzen (6,5 en hoger) certificaat toegekend.

Wethouders Klaas Agricola en Maurits von Martels van Dalfsen reizen met gezonde spanning af naar Brno. Klaas Agricola: “We hebben tijdens de jurydag alles uit de kast gehaald om de kern Dalfsen in al haar schoonheid te presenteren. Natuurlijk kijkt de jury naar de mooie plaatjes die we tonen, maar ook naar het beleid dat we als gemeente hanteren. Het gaat veel verder dan alleen maar ons openbaar groen.”

Veel te bieden
Maurits von Martels beaamt dat: “Er wordt veel breder gekeken. Het gaat van onderhoud van het openbaar groen, recreatie en toerisme tot aan burgerparticipatie. Dat we genomineerd zijn en dat we mochten deelnemen aan deze competitie is al een pluim op zich. Dat laat zien dat we als Dalfsen veel te bieden hebben. Als we 23 september het gouden certificaat in de wacht mogen slepen is dat een extra bekroning op ons werk. Niet alleen de gemeente zet haar beste beentje voor. Ook inwoners laten zien dat het mooi wonen, werken en recreëren is in Dalfsen.”

Uniek voor Nederland en met name voor Overijssel is dat dit jaar de twee genomineerde kernen uit één provincie komen: Dalfsen en Oostmarsum. De Provincie Overijssel heeft een bijdrage geleverd in de kosten die met deze deelname gemoeid zijn.

Live verslag
De prijsuitreiking in Brno begint om 18.30 uur. Rond 19.00 uur worden de prijzen uitgereikt. Hou daarvoor het twitteraccount van Dalfsen en Dinkelland in de gaten. Daar waar mogelijk wordt via Facebook live verslag gedaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.