Home / archiefcentraal / college wil 1 miljoen voor verbouwing gemeentewerf en brandweerkazerne dalfsen

college wil 1 miljoen voor verbouwing gemeentewerf en brandweerkazerne dalfsen

De verbouwing van het hoofdgebouw aan de Prins Hendrikstraat bestaat uit het aanpassen van stallingsruimten, werkplaatsen, kantoren, kantine en kleedruimte. Het huidige gebouw krijgt nieuwe gevelbeplating en het dak wordt vervangen. De precieze aankleding en invulling van het gebouw wordt bepaald in samenwerking met een architect en de eindgebruikers.

Verder wordt een nieuwe rijwielstalling en wasplaats gerealiseerd. Het eindresultaat is een gebouw en terrein dat voldoet aan de huidige stand van techniek en duurzaamheid. De verbouwing moet uiterlijk eind 2017 voltooid zijn.

Al een aantal jaren kampt de buitendienst van de gemeente Dalfsen met ruimtegebrek en is het reguliere onderhoud aan de werf niet uitgevoerd in verband met een mogelijke verbouwing. Nu ook het wijkteam van de Stichting Dalfsen Werkt zijn intrek heeft genomen aan de Prins Hendrikstraat is een verbouwing volgens het college van Dalfsen noodzakelijk.

Energieneutraal en gasloos
Duurzaamheid staat bij dit verbouwproject voorop. Het energieverbruik van het gebouw wordt teruggeschroefd door in te zetten op energie- en CO2 reductie. De verwarming en warmwatervoorziening van zowel de gemeentewerf als brandweerkazerne worden elektrisch gemaakt. De elektriciteit die nodig is wordt opgewekt met zonnepanelen die op het dak van het hoofdgebouw worden gelegd. Dit past in de ambitie van gemeente Dalfsen om in 2025 energieneutraal te zijn.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.