Home / archiefcentraal / boek van de week in het land der blinden

boek van de week in het land der blinden

Carolina Mabry, 37 en rechercheur bij de politie in Spokane zit op een dood spoor. Enigszins overspannen van een heftige zaak doet ze tijdelijk alleen administratief werk maar het boeit haar niet echt. Ze is eigenlijk wel opgelucht als zich een man meldt die een moord wil bekennen. De man ziet er uit als een zwerver, draagt vieze kleding die ooit duur gekocht is, heeft slierterig vet haar en een lapje voor het linkeroog. Zijn taalgebruik is echter keurig, ooit moet hij in betere omstandigheden verkeerd hebben. Als Carolina zijn naam door de politie database haalt levert dat niets op. Toch raakt ze geboeid door deze gek en ze vraagt hem zijn bekentenis op te schrijven.

Bekentenis
Driekwart dag en drie schrijfblokken verder is de man nog lang niet klaar met zijn bekentenis. In de tussentijd probeert Carolina aan de hand van wat al opgeschreven is feiten te checken en mensen te achterhalen die door de gek worden genoemd. Langzaam maar zeker krijgt het leven van de gek gestalte, komt ze achter zijn identiteit en vallen de puzzelstukjes uit de bekentenis op hun plek. Er ontrolt zich een verhaal van armoede, obsessie en ontluistering tussen twee door een duister lot aan elkaar verbonden mensen.

Doorbraak
De in 2014 met ‘Schitterende ruïnes’ internationaal doorgebroken Jess Walter verweeft de verhaallijnen van de onderzoekende Carolina en de bekennende gek op fenomenale wijze. Hoewel het boek oorspronkelijk in 2003 geschreven is, heeft het nog niets aan actualiteit ingeboet.

Het boek ‘In het land der blinden ’ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheekommen.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://www.boekvandeweek.blogspot.com/

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.