Home / archiefcentraal / boek van de week grote kleine leugens

boek van de week grote kleine leugens

De Perriwee Public, een basisschool in een voorstad van Sidney is het podium waar zich in een halfjaar tijd bijzondere gebeurtenissen voltrekken. Jane, de jonge  alleenstaande moeder van de vijfjarige Ziggy is een nieuwkomer in het stadje. Als ze haar kind voor het eerst gaat afleveren op school ontmoet ze  Madeline en Celeste. Madeline is het type dat alles weet, alles onthoudt, niets vergeeft en altijd oude koeien uit de sloot haalt.  Celeste daarentegen is meer een vlinder, prachtig uiterlijk, mooie kleding, rijk getrouwd, de jonge vrouw waar iedereen jaloers op is. Madeline en Celeste nemen Jane onder hun hoede en maken haar wegwijs op school. De school die als zoals de directeur het noemt ‘heel zorgzaam’ met leerlingen en ouders omgaat.

Roddel
Onder de ouders heerst echter een enorme kliekvorming, je hoort bij een bepaald clubje, roddelt over de anderen en opeens kan het zo zijn dat je eruit ligt.  Bovendien lopen veel relaties door elkaar, exen liggen in vechtscheidingen, ontmoeten een andere ouder en gaan vrolijk een nieuwe relatie aan. Nogal complex allemaal. En dan loopt het op de feestelijke ouderavond totaal uit de hand,  met als gevolg één dode en vele verdachten.  Maar als lezer weten we niet wie de dode is, tot de laatste hoofdstukken is onduidelijk wie slachtoffer is geworden  van de venijnige en haatdragende roddels die op het schoolplein uitgewisseld zijn.

Twist
Liane Moriarty [1966]  heeft inmiddels een flink aantal romans op haar naam staan.  Haar boeken hebben vaak een bijzondere twist en zetten je als lezer geregeld op het verkeerde been. ‘Grote kleine leugens’ is prettig om te lezen, de schrijfstijl, het plot en het commentaar van de [hoofd]personen op de gebeurtenissen maken de roman een aanrader voor wie van spannend maar niet van gruwelijk houdt.

Het boek ‘Grote kleine leugens’ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of  ga naar www.bibliotheekommen.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar www.boekvandeweek.blogspot.com/

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.