boek van de week bloesem in de sneeuw

Het komt niet vaak voor maar als er in mei in Seattle nog sneeuw valt en het bovendien flink stormt, staat de hele stad op de kop. Sneeuw terwijl de bloesems al aan de bomen zitten, het is een bijzonder fenomeen. In 2010 krijgt journaliste Claire Aldridge tijdens zo’n storm van haar hoofdredacteur de opdracht een achtergrondartikel te wijden aan dit zeldzame verschijnsel. Ondanks haar tegenwerpingen dat er niets spannends over te schrijven valt, duikt Claire toch in de archieven en stuit op een bijzonder artikel uit de krant van bijna tachtig jaar geleden.

Verdwijning
Tijdens de storm in dat jaar is een jongetje verdwenen. Zijn alleenstaande moeder Vera Ray liet hem achter in haar appartement, zij ging naar haar nachtdienst in het plaatselijke hotel. Als ze de volgende morgen thuiskomt van haar werk is het kind verdwenen. Er is geen spoor van hem, alleen zijn beertje wordt teruggevonden. Het verhaal grijpt Claire bij de keel, zelf zit ze in een moeilijke periode. Het verlies van hun eerste kind zet haar relatie onder druk, zij en haar man hebben elk hun eigen manier van verwerken en ontlopen elkaar zoveel als maar kan. Ondanks haar eigen verdriet verdiept Claire zich steeds meer in het leven van Vera Ray, probeert nabestaanden op te sporen en net als ze een lijn begint te zien wordt ze gesommeerd haar werkzaamheden te staken.

Seattle
Sarah Jio [ 1978] woont samen met haar drie zoons en een bejaarde golden retriever in Seattle. Begonnen als columnist en blogger startte in 2005 haar carrière als romanschrijver. Ze heeft inmiddels een achttal romans op haar naam, twee daarvan zijn vertaald in het Nederlands.

Het boek ‘Bloesem in de sneeuw ’ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheekommen.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://www.boekvandeweek.blogspot.com/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.