Home / archiefcentraal / begin volgende week kans op hittegolf in het vechtdal

begin volgende week kans op hittegolf in het vechtdal

In Maastricht werd het in de periode van 11 tot en met 16 september 1947 tropisch warm. De laatste dag dat het in Nederland ergens tropisch warm werd, is 20 september 2003. Toen werd het in Maastricht, in Ell en in Eindhoven meer dan 30 graden. 

De tropische warmte wordt veroorzaakt door aanvoer van warme lucht uit het zuiden van Europa. Aan de noordoostflank van een depressie die dinsdag en woensdag zware regen- en onweersbuien veroorzaakt in Spanje, Portugal en Frankrijk wordt droge en zeer warme lucht naar ons aangevoerd waarin het in het zuidoosten en oosten van ons land drie dagen tropisch warm kan worden.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.