Home / archiefcentraal / basisschool de tweemaster start met tablets in de rekenles

basisschool de tweemaster start met tablets in de rekenles

Daarover lieten zo’n 50 ouders zich afgelopen donderdag op de basisschool informeren. Volgens de school is het een nieuwe onderwijskundige ontwikkeling, passend bij deze tijd.

De leerlingen gaan, na een instructie van de leerkracht, met de tablets aan de slag. Om het overzichtelijk te houden zien ze telkens één rekenopgave op hun scherm. Er zijn verschillende typen opgaven, waardoor de leerlingendoelgericht met alle leerstof op het gebied van rekenen bezig zijn.

Direct inspelen op vragen en problemen
De leerkracht houdt op de eigen computer of eigen tablet de vorderingen van de leerling bij en kan direct inspelen op vragen en problemen. Zo wordt voorkomen dat de leerling onnodig met verkeerde oplossingsstrategieën doorgaat. Er wordt direct feedback gegeven en de leerlingen zien ook zelf direct wat goed gaat, of wat mis gaat en kunnen direct hulp vragen.

De tablets houden in een database precies bij met welke stof de leerlingen gewerkt hebben. Tijdens de lesvoorbereiding raadpleegt de leerkracht deze database en kan zo voor de volgende les een groepje leerlingen selecteren die extra instructie nodig hebben.

Daarnaast oefenen de leerlingen vaardigheden, de zogenaamde “21st Century Skills”, die nodig zijn om in deze hard veranderende wereld optimaal te kunnen functioneren.

Lees ook

USV ruim voorbij Olyphia

NIEUWLEUSEN – USV heeft de uitwedstrijd tegen Olyphia afgelopen zondag met 1-5 gewonnen. De ploeg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.