avereest pakt zege in extremis

Avereest kende vorige week een valse start van het nieuwe competitieseizoen toen het in eigen huis met 2-4 verloor van Sweel. Vandaag mocht Avereest vervolgens aantreden tegen Angelslo, dat op de eerste speelronde van het nieuwe seizoen een nog grotere domper te verwerken kreeg. Angelslo liep toen namelijk op bezoek bij FDS tegen een forse 7-1 nederlaag aan.

Beide teams gingen vandaag dus op jacht naar de eerste punten van het seizoen en deden in deze jacht weinig onder voor elkaar. In de eerste helft bleef het lang 0-0 maar Avereest zou uiteindelijk toch met een flinke opsteker de theepauze in gaan. In de 42e minuut opende Erik Wencker namelijk de score voor Avereest waardoor de bezoekers met een 0-1 voorsprong de rust in gingen.

In de tweede helft bracht Angelslo de wedstrijd na 65 minuten spelen weer in evenwicht, waarna het duel met de minuut spannender werd. Beide ploegen konden door de 1-1 tussenstand nog met de overwinning aan de haal gaan, maar na negentig minuten spelen leken beide ploegen de punten te moeten gaan delen.

Het venijn van de wedstrijd zat hem echter in de staart, en hoe. In de tweede minuut van de blessuretijd was er nog steeds geen winnaar bekend en leken beide ploegen ook toen nog op 1-1 te blijven steken. Op dat moment legde Marcel Dijk namens Avereest echter aan vanaf een meter of 25 en zijn schot verdween achter de doelman van Angelslo in het net: 1-2.

Hiermee was het zelfs nog niet gedaan want een minuut later werd aan alle onzekerheid een eind gemaakt door Avereest. Een verdediger van Angelslo beging een overtreding in het eigen strafschopgebied met een directe rode kaart en tevens een strafschop voor Avereest tot gevolg. Avereest-spits Erik Wencker maakte vanaf elf meter geen fout en schoot in de 93e minuut vanaf de strafschopstip de zege voor Avereest in veilige haven.

Hiermee is de eerste competitiezege van het seizoen voor Avereest een feit. Volgende week mag Avereest deze zege een passend vervolg proberen te geven als het dan SVBO op bezoek krijgt op het eigen Sportpark De Balk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.