Home / archiefcentraal / werk van max timmerman en paul bink in het gemeentehuis van dalfsen

werk van max timmerman en paul bink in het gemeentehuis van dalfsen

Max Timmerman
Max Timmerman (1950) is beeldend kunstenaar, schilder, tekenaar, graficus, Academie voor Beeldende Kunsten AKI in Enschede en maker van kleine objecten en gedichten. Max werk gaat altijd over de oorsprong van de dingen. Een zoektocht naar de bron! Daarbij speelt de natuur, in al haar facetten, een belangrijke rol. De natuur als bron van alle bestaansvormen.

De serie “Balansen” die in het Gemeentehuis van Dalfsen worden tentoongesteld geven een indruk van het fragiele evenwicht en balans van de natuur. Zij staan ook voor de balans in ieders leven. De balansen werden vaak tijdens kampeer-zwerf tochten door Europa gemaakt langs rivier en meren en werden daar achtergelaten om zo weer terug gegeven te worden aan de natuur.

Foto’s vormden dan in het atelier weer onderwerp voor, de op schilders linnen, uitvergrote balansen. Max werk is soms een realistische en soms enigszins abstracte wijze van verbeelden. Vaak een lange zoektocht naar een specifiek voorwerp en vorm, een beeld en betekenis. Een schilderij is daardoor pas na jaren af.

Paul Bink
Paul Bink, 44 jaar en sinds bijna 7 jaar woonachting in Dalfsen, fotografeert al sinds zijn kindertijd. Hij maakt het liefst portretten en deze zijn ook vaak in zwart-wit. Verder is IJsland, waar Paul jaarlijks komt, ook een plek waar Paul graag fotografeert. Tijdens de expositie zullen naast foto’s uit IJsland ook zijn Eizer portretten in zwart-wit en kleur te zien zijn.

Van zwemjuf tot tandarts en van handbalster tot kapper. Ruim 150 mensen hebben het afgelopen half jaar geposeerd in (steeds hetzelfde) Eizer wielershirt voor fotograaf Paul Bink. Wat begon als iets om wat meer naamsbekendheid te krijgen groeide al snel uit tot een hype op Facebook in Dalfsen. Het shirt, gekocht in een vintagewinkeltje in België, behoorde toe aan een lid van fietsclub Eizer uit het gelijknamige dorpje vlakbij Brussel.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.