Home / archiefcentraal / voorbereidingen bouw appartementen vechtkade in ommen van start

voorbereidingen bouw appartementen vechtkade in ommen van start

Aan de Vechtkade in Ommen bouwt ontwikkelaar Artica in totaal vier appartementengebouwen. De bouw van de eerste drie gebouwen – de Kievietsbloem, de Steenanjer en de Rode Klaver – met in totaal 25 luxe appartementen start in oktober van dit jaar. Deze gebouwen staan parallel aan de Vecht en hebben drie woonlagen. De onderste woonlaag ligt ruim een meter boven de grond in verband met hoog water. In de kelder bevinden zich parkeerplaatsen, bergingsruimtes en een fietslift. Op de hoeken van de gebouwen is op de begane grond ruimte voor commerciële voorzieningen.

Werkzaamheden starten 22 augustus
Ter voorbereiding op de bouw start aannemer Nonak op maandag 22 augustus met werkzaamheden op het terrein. Rond het terrein worden bouwhekken geplaatst. Het terrein is dan niet langer toegankelijk. Als eerste gaat Nonak het asfalt verwijderen en de grond saneren. Saneren is nodig omdat over het terrein voorheen de Rijksweg 34 liep. Omdat er nu appartementen gebouwd worden, moet de grond waarop gebouwd wordt schoon zijn.

De grond wordt afgegraven en afgevoerd via de Varsenerdijk richting Zwolle. Daarna wordt het terrein bouwrijp gemaakt. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting op 30 september 2016 afgerond. Aansluitend start de bouw van de appartementen. De bouw is naar verwachting eind 2017 afgerond.

Tijdelijk parkeren niet langer mogelijk
De strook tussen de Vechtkade en de Vecht waar de appartementen gebouwd gaan worden, is op dit moment ingericht als tijdelijk parkeerterrein voor ruim 50 auto’s. Vanaf 22 augustus wordt het terrein afgesloten en kunnen de parkeerplaatsen niet meer worden gebruikt.

Vierde appartementencomplex
Het vierde appartementencomplex is haaks op de Vecht gepland, met nog eens 16 appartementen. Ontwikkelaar Artica wil dit complex bouwen zodra de overige drie appartementengebouwen opgeleverd zijn. Naar verwachting is dit begin 2018.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.