Home / archiefcentraal / volg de kudde tijdens de paarse pracht wandeling op de lemelerberg

volg de kudde tijdens de paarse pracht wandeling op de lemelerberg

Heide in bloei
Vlakbij Ommen ligt natuurgebied de Lemelerberg, het grootste natuurterrein van Landschap Overijssel. In deze periode van het jaar bloeit de heide er prachtig paars. Bovendien heb je door de hoogteverschillen mooi zicht op het bijzondere heidegebied.

Grazende schapen
Een deel van het jaar wordt de heide begraasd door de schaapskudde van Landschap Overijssel. Zo’n 200 Veluwse heideschapen hebben de belangrijke taak om het terrein te begrazen: ze eten het gras, heide en de jonge boompjes. Hierdoor verjongt de heide zich en ontstaat er geen bos. Zo helpen ze ons met het natuurbeheer op de Lemelerberg.

‘Volg-de-kudde’ met de gratis routeapp
Op zondag 21 augustus kun je meedoen met de ‘Paarse Pracht-wandeling’. De gratis routeapp ‘wandelen in Overijssel’ wijst je de weg én laat je – via een seintje op je telefoon of tablet – zien waar de schaapskudde zich op dat moment bevindt! Bovendien kun je van alles te weten komen over het ontstaan van de Lemelerberg en het beheer van de heide.

Meedoen?
Meedoen is gratis. Starten kan tot 14.00 uur vanaf De Lemeleresch Natuurcamping.
Download de gratis routeapp ‘wandelen in Overijssel’ via de app- of playstore en maak een download van de route ‘Ommen Lemelerberg: highlights’. Liever print? Haal dan een routebeschrijving bij het startpunt van de wandeling: De Lemeleresch Natuurcamping, Lemelerweg in Lemele.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.