uit hei en dennen weekje duitsland

Wij spreken daar uiteraard duits, behalve met dochter waar we nederlands mee spreken. Schoonzoon is Italiaan, woont 35 jaar in Duitsland en bemoeilijkt het verstaan door op Italiaanse toon te spreken zonder de letter H.

De grote tuin met prachtige planten en heesters is bezet met glijbaan, bad, schommel en een veelvoud aan rijdend klein materieel. Een heerlijke plek voor de jongetjes. Oppassen is tegenwoordig totaal anders dan vroeger. Nauwelijks een verbod en luisteren valt hen zeer zwaar. En dat is licht uitgedrukt. De amateurschilders werkten met bezwete hoofden. Kibbelend  over kleur, volgorde en rangorde.

Gerrit nam die honneurs maar waar en een tijdje werd er daadwerkelijk kleur aangebracht. Ik vermaande, duwde de schommels, lette op de 2jarige in het badje en aaide de 15 konijntjes van Julian.  Ze krijgen sneller baby’s dan het geluid en zelfs Luca van 2 meldt hernieuwde innigheden. “Kommen wieder neue Baby’s mama”.

Ons dorpshotel werd bewoond door heel veel nijvere bouwvakkers. Zij aten ‘s avonds op een overdekt terras en hadden elkaar heel veel te vertellen, waar hard over werd gelachen en dat konden ze tot heel laat volhouden.  Jammer dat onze kamer er direkt naast lag en ipv airco slechts arko had. Het eten is gutbürgerlich. Dus vet en veel voor heel weinig geld.

Er wordt uitsluitend met vrouwen gewerkt, die in alle vroegte aardappelen en uien schillen. Daarna kuisen zij de kamers en doen de dagelijkse werkjes. Geen pinapparaat, handje contantje. Het ontbijt begint om 6 uur en als wij om half negen komen zijn de broodjes taai, de kaas en worst onherkenbaar en de eieren groen. Vinden wij dat erg? Welnee, ze zijn zo langzamerhand familie geworden.

Vrijdag regende het en dat zou die dag zo blijven. Ergo, terug naar Ommen. Files op de Autobahn om 12 uur op vrijdag en in vakantietijd? Schot voor open doel. Volgens de navigatie zouden we nergens stil staan en tegen 5 uur thuis zijn. Inderdaad, wij stonden nergens stil! Wel hebben wij gedurende 8 uur Hessen en Nordrheinwestfalen van links naar rechts bereden. 

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.