uit hei en dennen slaap

Maar veel erger was de ervaring, net na de hereniging van Oost- en West Duitsland, toen we om 5 uur ‘s morgens vanaf Düsseldorf per vliegtuig(je) naar Dresden vlogen. Vandaar uit nog een paar uur over hobbelige wegen zonder richtingsborden naar een piepklein dorpje met een gigantisch gebouwencomplex. Daar wilden wij zaken doen om in het nieuwe vaderland onze afzet te vergroten.

De direktie stond klaar, ongeïnteresseerd en met een onverstaanbaar monotoom welkomstwoord. Of we na de koffie met broodjes alle kantoren en fabrieken wilden bekijken. Hoera, dan zou ik wakker blijven, want lopend slapen schijnt onverenigbaar. Dus eerst kauwen op karig belegde broodjes met wijn.

Ik had dorst, er was weliswaar ook een waterkan, maar dat is voor de vissen, nietwaar? Lekker een paar glaasjes wijn bij de kleffe hap en langzaam raakte ik in een volkomen zalige gewaarwording van slaap. Gelukkig zaten wij op harde houten stoelen, zodat ik af en toe mijn ogen weer open kreeg. Maar ja, de direkteur en z’n procuratiehouder murmelden in het onbegrijpelijke dialect van Saksen veelal over ökonomisch, problematisch en op die cadans viel ik helaas langzaam maar trefzeker in diepe slaap. Hoe lang? Daar spraken zij niet over, maar nadat ik leunend op mijn zeer beminnelijke inkoopmanager wakker werd van eigen snurken, schaamde ik mij intens. Nee hè, dit tafereel zou jaren meegaan in diverse omstandigheden, “weten jullie wat onze direkteur ooit deed?”

De oostduitse direktie deed alsof het usance was om slapend een gesprek bij te wonen en mijn inkoopmanager verzekerde mij bij het licht in de ogen van zijn beide kinderen, dit nooit verder te vertellen. Kon ik daar op aan? Ik zelf zou bij een dergelijke faux pas van iemand, juichend aan de haal gaan met zo’n hilariteit. Dus deed ik dat zelf. Slim hè!  

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.