transportbandboot lost overlast waterplanten bij stuw vilsteren op

De inzet van de ‘transportbandboot’ was een proef van het waterschap om ervaring op te doen met het verwijderen van waterplanten die op het water drijven en zich niet hechten aan bodems en oevers. 

Rivierkundig kan de grote kroosvaren overigens geen kwaad op de Vecht, omdat het een grote en (snel)stromende rivier is. Komt de kroosvaren echter in kleinere wateren terecht, zoals sloten, dan kan de plant door de snelle groei het water overwoekeren. Ook om de kans op verdere verspreiding te verkleinen, is de grote kroosvaren opgeruimd.

Het waterschap blijft inwoners oproepen waterplanten geen tweede leven te gunnen in buitenwater bij het schoonmaken van hun vijver of aquarium. Deze ‘plaagplanten’ verspreiden zich razendsnel en zijn moeilijk te verwijderen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.