Home / archiefcentraal / thema vrijwilligerswerk door asielzoekers of statushouders in vrijwilligerscafe

thema vrijwilligerswerk door asielzoekers of statushouders in vrijwilligerscafe

Vrijwilligersorganisaties komen regelmatig handen te kort. Weleens gedacht aan hulp van asielzoekers of statushouders? Vrijwilligerswerk biedt veel mogelijkheden en is voor hen een middel tot maatschappelijke participatie en inburgering. Ze doen nuttig werk, leren de taal en doen sociale contacten op. Een aantal vrijwilligersorganisaties biedt hen al vrijwilligerswerk aan, maar er is veel meer mogelijk en ook veel meer nodig!

De meeste asielzoekers of statushouders vinden echter niet zelf de weg naar het brede aanbod hiervoor. Vrijwilligerssteunpunt Ommen kijkt naar de mogelijkheden om hen te laten kennismaken met vrijwilligerswerk en te bemiddelen naar een passende match. Voor uw organisatie kan samenwerken met een asielzoeker of statushouder een verrijking zijn. Het biedt u en uw collega’s de kans om uw blik op de wereld te verruimen. Bovendien beschikken asielzoekers over een flink portie veerkracht en hebben ze talenten en vaardigheden die u goed kunt benutten voor uw organisatie.

Vrijwilligerswerk door nieuwkomers kan veel opleveren! Overweegt u om een asielzoeker of statushouder een kans te bieden om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Dan gaan we graag met u en andere ervaringsdeskundigen in gesprek over welk vrijwilligerswerk geschikt is en geven wij u praktische tips om van de samenwerking een succes te maken.

Deze avond zal Celia Nitrauw (Vluchtelingenwerk Ommen) informatie geven over de doelgroep en zal Erik de Kruif (Landschap Overijssel) iets vertellen over zijn ervaringen met het werken met asielzoekers of statushouders. Daarna het verhaal van 2 statushouders over hun inzet als vrijwilliger.

Aansluitend gaan we in kleine groepen met elkaar in gesprek over de mogelijkheden voor en ervaringen met vrijwilligerswerk voor asielzoekers of statushouders.

Deelname aan het Vrijwilligerscafé is gratis! Wel vragen wij om je vóór 18 september 2016 aan te melden bij het Vrijwilligerssteunpunt Ommen, telefoon 14 0529, email vrijwilligerssteunpunt@ommen.nl en door te geven met hoeveel mensen je komt.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.