Home / archiefcentraal / spannende vleermuizenexcursie in het reestdal

spannende vleermuizenexcursie in het reestdal

De excursie begint bij bezoekerscentrum De Wheem, waar vleermuizenkenner Theo Douma eerst meer over het leven van deze dieren vertelt en een aantal unieke beelden vertoont . Daarna gaat u samen op pad om de vleermuizen te zien en te beluisteren.

Vleermuizen nuttig of eng?
Iedereen heeft wel een beeld bij vleermuizen. Sommige mensen vinden ze nuttig omdat ze insecten eten, anderen vinden ze eng. En ook het fabeltje “ze vliegen in je haar” doet het nog goed. Deze excursie is interessant voor kenners maar ook zeker voor een ieder die gewoon iets meer wil weten over deze bijzondere vliegende zoogdieren.

Bat detector
Vleermuizen zie je vooral als het gaat schemeren. Dan vliegen ze als ware luchtacrobaten rond op jacht naar insecten. Er is dan ook veel te vertellen over de vleermuis. Wat veel mensen bijvoorbeeld niet weten is dat ze wel 30 jaar kunnen worden. Hun oren gebruiken ze om te ‘zien’. Om zich te oriënteren, maken ze bepaalde geluidjes. Iedere vleermuissoort maakt zijn eigen geluidje. Om dat te ontdekken nemen we tijdens de avondexcursie batdetectors mee.

Waar en wanneer?
De Excursie start op 26 augustus om 20.00 uur bij bezoekerscentrum De Wheem van Landschap Overijssel in Oud Avereest/Balkbrug. De bijdrage is € 3,- per persoon (kinderen € 1,50). Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas evenals donateurs van de andere Landschappen. Opgave is niet nodig.

Foto: Mark Zekhuis

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.