Home / archiefcentraal / reeenexcursie met natuurgids in het reestdal

reeenexcursie met natuurgids in het reestdal

Het Reestdal is een ideaal landschap voor reeën. Bossen en velden wisselen elkaar hier af en de ree vindt er voldoende voedsel. Reeën zijn een echte ‘knabbelaars’, ze eten bramen, bessen, scheuten, knoppen en loten van struiken, maar ook bladeren en grassen. Deze Reewildexcursie is in de avond, dan is de ree vooral actief.

Elegante bewoner van het Reestdal
De ree is een sierlijk dier waar ook veel over te vertellen is. Hoe zit het met de territoria van mannetjes en vrouwtjes? Waarom zie je ze soms alleen en andere momenten weer in groepjes? Hoe herken je de slaapplaats en wanneer worden de reekalfjes geboren? Op al deze vragen en meer geeft de natuurgids antwoord. Ook vertelt hij je meer over hoe oud reeën kunnen worden en over de bronsttijd.

Donkere kleding en verrekijkers
Tijdens de excursie loop je niet altijd over goed begaanbaar terrein. Trek daarom stevige schoenen aan. In Bezoekerscentrum De Wheem kun je een verrekijker lenen. Om de reeën zo min mogelijk te storen, is het verstandig om donkere kleding te dragen. Honden mogen niet mee op deze excursie, omdat zij reeën afschrikken. Kinderen zijn uiteraard van harte welkom, maar rustig en stil kunnen zijn is wel belangrijk.

Waar en wanneer?
De Reewildexcursie is vrijdagavond 16 september aanvang 18.30 uur. Startpunt is bezoekerscentrum De Wheem, Oud Avereest 22 Balkbrug. Bijdrage voor de avondwandeling is € 3, – per persoon en € 1,50 voor kinderen. Donateurs van Landschap Overijssel, of van één van de andere 12 Landchappen, mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas.

Foto: Mark Zekhuis

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.