poll wielrennen met een helm is helemaal niet veiliger

Het brengt ons bij de vraag: moet voor wielrennen een helm verplicht worden gesteld? Wielrenners onderling vinden van wel. Als je zonder helm over de weg gaat, hoor je gegarandeerd ‘helm, helm, helm’ roepen door tegenliggende wielrenners. Maar de gemiddelde wielrenner gaat helemaal geen 45. Die haalt amper 30.

Er bestaan ook onderzoeken die zeggen dat een helm helemaal geen extra bescherming biedt. Hersenfracturen krijg je ook met helm en een hersenschudding komt niet van buitenaf, die komt van binnen. Sterker nog: met helm voel je je veiliger en gedraag je je dus onveiliger.

De stelling daarom:
[poll id=128]

Uitslag vorige week
Afgelopen week vroegen we ons af of er voor andere sporten net zo veel aandacht moet zijn op tv als voor voetbal. Een grote meerderheid is het daar mee eens: 71,5 procent zelfs. We zullen het doorgeven aan Studio Sport 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.