op stap op de lemelerberg onder leiding van natuurgids bram jongsma

De wandeling van 11 augustus start om 14.00 uur bij Camping de Lemeler Esch in Lemele. De wandeling van 16 augustus start om 19.00 uur bij het Restaurant op de Lemelerberg, Kerkweg 32 in Lemele. De wandelingen duren zo’n 2,5 uur. De kosten zijn € 3, – per volwassene en € 1,50 per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel of van één van de andere 12 Landschappen, dan neem je op vertoon van uw pasje gratis deel. De ‘Op stap’ excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Vlakbij Ommen ligt reservaat de Lemelerberg. Met zijn ongeveer 1000 hectare is dit het grootste terrein van Landschap Overijssel. Vanaf verschillende punten kunt u genieten van prachtige vergezichten. Bij helder weer zie je in het westen Zwolle liggen en in het oosten de Galgenberg, tegen de Duitse grens. Een deel van het jaar wordt de heide begraasd door een kudde van ongeveer 200 schapen waardoor er een verscheidenheid aan flora in het gebied ontstaat.

De Lemelerberg heeft een rijke dierenwereld met onder andere veel vogelsoorten zoals boomleeuwerik en boompieper. Zelfs de zeldzame nachtzwaluw gebruikt dit gebied. Roofvogels als de buizerd en de raaf zijn trouwe bezoekers. Onderweg krijg je van de natuurgids uitleg over het ontstaan van de Lemelerberg en over de prachtige flora en fauna.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.