marienberg speelt gelijk in eerste bekerduel

Door Alfred Dorgelo

Het maakt de voorbereiding er niet eenvoudiger op. De wegen van de KNVB zijn weer eens ondoorgrondelijk gebleken. De vakantie is amper ten einde en over twee weken wacht de seizoensouverture al in Lemele….?

Ideaal is het allemaal niet, vaste patronen ontbreken om de simpele reden dat trainer Hans Pullen nog niet één keer in zijn gewenste basis heeft kunnen spelen. Mede daarom vielen in Daarlerveen de puzzelstukjes soms bijzonder slecht op zijn plek. Aan de andere kant hebben meer ploegen in deze regio met dit euvel te kampen. De bekerwedstrijden worden dan ook als oefenduels gezien.

Op een zonnig sportpark de Belt waar oude herinneringen bovenkwamen en nostalgie de boventoon voert kwam Mariënberg halverwege de eerste helft op achterstand. Een slecht verwerkte bal werd op randje zestien opgepikt door een Daarlerveen speler die hard en onberispelijk de 1-0 binnenschoot. Onhoudbaar voor Chris Regeling die de licht geblesseerde Jelle Brinks uitstekend verving.

Het was vooral bikkelen en schaven op het middenveld. Daarlerveen heeft enkele indrukwekkende spelers qua lengte en gewicht lopen en die schuwen het duel niet. Het was goed om te zien dat Mariënberg hier volwassen mee omging. Het hoefde allemaal niet mooi, het was werken geblazen in plaats van de bal het werk te laten doen.

Geen enkel probleem….Alleen kwam dit het spelbeeld niet altijd ten goede. Maar nogmaals, wij zitten volop in een gemankeerde voorbereiding. Elke week staan er weer andere poppetjes op de elf posities in het veld.

Voor rust maakte Mariënberg de gelijkmaker via Roy Doek die een voorzet doeltreffend en fraai binnenwerkte. Na rust was het beste er wel van af. In het eerste bedrijf was er flink met de krachten gesmeten en de benen verzuurden, pap in de benen. Je kent het wel, alles deed zeer en de zon en het stroeve veld boden ook niet de helpende hand. Al had Mariënberg in de slotfase nog enkele kansen om de overwinning te stelen.

Het uiteindelijke gelijke spel gaf de verhoudingen binnen het veld goed weer. Komende dinsdag speelt Mariënberg haar tweede bekerwedstrijd, thuis tegen Manderveen. Aanvang : 18.45 uur 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.