Home / archiefcentraal / marienberg naar knock out fase beker

marienberg naar knock out fase beker

Alfred: “Grote man aan Mariënberg zijde was afgelopen zaterdag Tom de Lange.Hij gaf de assist voor de eerste goal van Mariënberg aan André Plaggenmarsch.Werd vervolgens gevloerd in de zestienmeter, wat resulteerde in een strafschop en de eerste officiële goal voor rechtsback Patrick Drenthen opleverde.

De Lange, Tom van voren…., zorgde in de laatste seconden hoogstpersoonlijk voor het slotaccoord en de simpele zege van 3-0 op de Sibculoërs.

Door de twee overwinningen op Manderveen en SVV’56 en het gelijke spel tegen Daarlerveen hebben de roodzwarten zich makkelijk geplaatst voor de knock-out fase van de bekercompetitie. Dat was Mariënberg eigenlijk ook aan zijn stand verplicht!

Trainer Hans Pullen kon niet beginnen in zijn beoogde basisopstelling.Want ondermeer zekerheidjes als Roy Doek en Arjan Breukelman ontbraken om diverse redenen. Roy Kelder is al weken niet van de partij, hij herstelt van een knieblessure. Zelfs aan de vlag vond een wisseling van de wacht plaatst. Bert Maat pakte éénmalig zijn oude stiel weer op aangezien grensrechter Wim Doek Max Verstappen in België aanmoedigde.

Verder hield Pullen Woelderink en Edwin Hofsink op de bank.

Vooralsnog is het dus behoorlijk onduidelijk welke elf er komende zaterdag in Lemele aan de aftrap zullen verschijnen tijdens de seizoensouverture. Wie het weet mag het zeggen Misschien wil Pullen een rookgordijn optrekken voor onze tegenstander Lemele, dat is in ieder geval goed gelukt. De bespiegelingen in de derde helft zijn reeds begonnen.

Gelukkig was de laatste bekerwedstrijd wel het beste duel in de voorbereiding althans wat ik mocht aanschouwen. Bij vlagen werd er redelijk tot goed gevoetbald. Mariënberg had het reeds in het eerste bedrijf af kunnen maken tegen SVV’56. Het vizier stond niet scherp afgesteld. Dankzij Jelle Brinks kon SVV’56 ook niet het bewuste gaatje vinden. Hij pareerde vlak voor de onderbreking fraai een doelrijpe kans voor de oranje gasten.

Na rust duurde het een kwartier voordat de ban eindelijk werd gebroken. Tom de Lange gaf een bekeken balletje aan Plaggenmarsch die koel de 1-0 binnenschoot. De thuisploeg hield het beste van het spel maar ondermeer door het warme weer kon het niet tot echte grote dadendrang komen.

SVV’56 had zijn kruit al verschoten en was alleen bezig met tegenhouden en moest in de slotfase aan de noodrem trekken toen de Lange soleerde door de zestien van de Sibculoërs. Patrick Drenthen schoot strak in de winkelhaak, na twee eigen doelpunten maakte hij eindelijk een goal in het juiste doel. Mooi man.

Bij het scheiden van de markt dribbelde Tom de Lange er nog eens driftig op los en liet op randje zestien een onhoudbare bal los van zijn voet, 3-0.

Over en sluiten. Al met al een goede generale voor het eerste competitieduel in en tegen Lemele.

Kieken wat het wordt!

(AD)

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.