marienberg is klaar voor eerste wedstrijd tegen lemele dat is in ieder geval de verwachting

Of de man die de website bijhoudt is met vakantie, enkeltje Timboektoe en heeft in plaats van een Wifi alleen maar 3G tot zijn beschikking. Je weet het niet….! Het kan toch?

Het blijft daarom gissen naar de oorzaken van de grote verliezen in de twee laatste beker- cq. oefenwedstrijden. Lemele verloor met respectievelijk 6-0 (van Heeten) en met 7-0 van Sportlust Vroomshoop. Grote indrukwekkende cijfers of kunnen wij hier geen conclusies aan verbinden? Was de keepert madeliefjes aan het plukken op de Lemelerberg of waren de aanvallers inpandig op een oogstfeest in de buurt in plaats van acterend tussen de wit gekalkte lijnen?

De eerste bekerwedstrijd tegen MVV’69 werd dan wel weer gewonnen (3-0) maar het gerucht gaat wel dat de helft van de Marlese selectie Calzone’s zaten te eten bij de plaatstelijke pizzeria. Kortom, bekerwedstrijden zeggen mij niets. Vooral in deze (krappe) voorbereiding waar de vele vakantieperikelen meestal de boventoon voerden rondom het veld dan de verrichtingen van onze hardwerkende jongens in het veld.

De wegen van de KNVB zijn weer eens ondoorgrondelijk gebleven. Waarom niet later beginnen en tijdens de winterstop wat langer door. Vrije zaterdagen genoeg! Neuh, wij moeten en zullen de eerste zaterdag in september beginnen met de seizoensouverture. Akkoord, wij sloten de eerste fase van de bekerpoule wel winnend af. Dat waren wij eigenlijk ook aan onze stand verplicht. Twee 4e klassers en één 5e klasser.

Daar mag je normaal gesproken als 3e klasser geen moeite mee hebben. Achteraf was dat dus ook niet het geval maar het ging ook niet van een leien dakje. Ben je dan kritisch of gewoon gematigd tevreden? Alles draait natuurlijk wel om de cijfers, komma’s en na 90 minuten vooral om de drie punten.

Rookgordijn! Die trekt Hans Pullen tevens op voor de hondstrouwe roodzwarte supporters. Wie zaterdag de 11 basisspelers goed heeft is spekkoper en moet er ernstig eens over na gaan denken om mee te doen in de toto. Want gokken en voorspellen is een brug te ver geworden op het Westerpark.
Er zijn genoeg kandidaten, echter zijn er maar 11 plekken te verdelen.

We laten ons maar verrassen op het altijd leuke en gezellige Zandeinde. Vorig seizoen stond hier de laatste wedstrijd van Mariënberg op het programma. Zowel de Westerparkbewoners alsmede Lemele kregen een verlenging van de competitie. Wij mochten proberen om te promoveren naar de 2e klasse, dat is niet gelukt. Lemele mocht vechten tegen degradatie. Maar daarin slaagden ze wel met witte vlag en blauwe wimpel.

Het Almelose DRC’12 ging op de slachtbank en zo stelde de promovendus het 3e klasseschap veilig.
De competitie-indeler bij de KNVB besloot in al zijn wijsheid om het duel Lemele-Mariënberg meteen weer op de eerste speeldag te zetten. Een herhaling van zetten, het mag van mij.

Lemele heeft in de persoon van Riny Jansen een nieuwe oefenmeester, ze hebben een andere Meneer aan het roer, Mijn zegen hebben ze. Jansen trainde in het verleden bij ondermeer Uffelte, Oranje Zwart, USV, Hoogersmilde en Tiendeveen. Vorig jaar was hij hoofd opleidingen bij HZVV in Hoogeveen.

Benieuwd of hij Mariënberg kent? Aangezien hij veelal te vinden was in de mooie provincië Drenthe dikwijls bezongen door troubadour Daniël Lohues. Wie dut ons wat vandage? Inderdaad.

Kieken voor welke ploeg dat uiteindelijk zal opgaan. Nu kunnen alles excuses het hunnebed over, nu gaat het gelukkig weer om het Echie. Ik gok op een 1-3 zege. Ben mieters benieuwd met welke 11 Pullen gaat starten. De 11 staan op een bierviltje, kieken wie er geliek hef.

Veule wille met mekare. (AD)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.